Franse media beschuldigen Bahrain-Victorious van dopinggebruik

Een Franse krant publiceerde anonieme quotes over de ploeg van dubbele Dauphiné-etappewinnaar en de nummer twee van de Giro Damiano Caruso.

mark padun
  • Bahrain McLaren Bahrain McLaren

Met Damiano Caruso en Mark Padun behaalde Bahrain-Victorious onlangs mooie resultaten in de Giro en de Dauphiné en dat heeft de Franse krant Le Parisien ertoe verleid een rondgang door het peloton te maken over de ploeg.

De Franse krant publiceerde daarop anonieme quotes van een ploegleider van een andere ploeg die het zaakje totaal niet vertrouwt. "Bahrain wordt alleen maar schimmiger", stelt de dus onbekende ploegleider. Met name de prestaties van Padun zitten hem niet lekker.

"We voelen ons allemaal idioten. Dat hij op La Plagne zo rijdt, is nog tot daaraantoe, maar dat hij de dag erna weer in de aanval is en wint... Je hebt geen bewijs, dus je houdt je maar stil (behalve dan als anonieme bron.., red.). Het geeft me een viezig gevoel waarbij ik moet terugdenken aan de zeroes. Hoe kan ik zo nog tegen sponsoren zeggen dat de sport schoon is?!"

De ploegleider wijst bij zijn beschuldigingen ook naar het verleden van Caruso en Jan Tratnik. Beide werden ooit betrapt op doping en kregen een schorsing aan hun broek.

Milan Erzen, manager van Bahrain-Victorious, verwijst de beschuldigingen naar het rijk der fabelen. "Ik ben er voor 100 procent zeker van dat we gewoon volgens de regels werken. We hebben dezelfde dopingcontroles als andere teams, misschien wel meer. We hebben veel geïnvesteerd in renners, trainers, voeding en dergelijk, die resultaten moesten vroeg of laat een keer komen."