Burgemeester Leuven: '500.000 toeschouwers bij WK' 

Goed nieuws!

wk innsbruck

Gisteren reden de mannen in Baloise Belgium Tour (een deel van) het tijdritparkoers van het komende WK en was het ook precies 100 dagen voor dat WK begint. De wegrit zal in en om Leuven verreden worden en hoogstwaarschijnlijk zal dat weer met een hoop publiek kunnen gebeuren, zo meldde een goedgemutste burgemeester Mohamed Ridouani aan Sporza.

"We verwachten meer dan een half miljoen mensen. Dit WK is voor Leuven en eigenlijk voor heel Vlaanderen een ideale doorstart. Mensen hebben zich tijdens de pandemie enorm hard moeten inzetten en het WK is het juiste volksfeest voor zo'n doorstart."

De cijfers laten zo'n volksfeest gelukkig toe, als de huidige trend doorzet, vermoedt de burgervader. "Op dit moment evolueert de coronapandemie zoals het hoort. De cijfers gaan snel naar beneden en de vaccinatie loopt goed. We moeten nog even hout vasthouden, maar tegen september hoop ik door de crisis te zijn en een maximaal aantal mensen te kunnen toelaten tijdens het WK."

Ook organisator Gert Van Goolen "We hebben de stellige hoop, bijna de zekerheid, dat er toeschouwers aanwezig zullen kunnen zijn. Zoals het er nu naar uitziet en zonder onverwachte gebeurtenissen of opstoten van het coronavirus, ziet het er naar uit dat er publiek aanwezig zal kunnen zijn aan de start, de finish en onderweg."

Van Goolen maakt nog wel een voorbehoudje. "We gaan uiteraard nog wel maatregelen moeten treffen om te vermijden dat het een stormloop op bepaalde plaatsen wordt."