'Rohan Dennis kiest definitief voor Jumbo-Visma'

Jumbo-Visma heeft een flinke slag geslagen. Vanaf volgend seizoen versterkt de ploeg zich met tweevoudig wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis. Hij rijdt nu nog voor INEOS Grenadiers. Ook UAE Team Emirates was in de race voor de diensten van de 31-jarige Australiër.

'Rohan Dennis kiest definitief voor Jumbo-Visma'

De geruchten dat Dennis op weg is naar Jumbo-Visma of UAE Team Emirates, zijn niet nieuw en gaan al enkele weken. Begin deze maand wilde hij daar nog niks over kwijt. "Ik las het gerucht ook op Twitter", vertelde hij tegen Het Nieuwsblad. "Maar ik las ook al verhalen over UAE en blijven bij INEOS Grenadiers. Volgens het reglement mag een transfer voor 1 augustus niet beklonken worden, tot dan zal ik ook niks over mijn toekomst zeggen."

Volgens WielerFlits is de keuze nu definitief gevallen op Jumbo-Visma, waar ze hem in de grote rondes willen uitspelen. Niet als kopman, maar in een ondersteunende rol. De vergelijking met Tony Martin gaat natuurlijk meteen op. De Duitser heeft zich de afgelopen twee seizoenen opgeworpen als een belangrijke schakel, maar zal niet eeuwig doorgaan. Hij heeft een contract voor volgend seizoen, maar is al 36 jaar.

Dennis maakte vorig jaar grote indruk in de Giro, door zijn ploeggenoot en latere eindwinnaar Tao Geogeghan Hart op sleeptouw te nemen in de beslissende bergetappes. Daarmee had hij een groot aandeel in de eindzege van Hart.

Nieuws
  • Cor Vos