Rohan Dennis mogelijk 15 jaar de cel in wegens doodrijden van zijn vrouw

De Australiër Rohan Dennis is door het openbaar ministerie officieel aangeklaagd voor de dood van zijn vrouw Melissa Hoskins. 

Rohan Dennis persconferentie

Tweevoudig wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis is opnieuw voor de rechter verschenen. De Australiër wordt vervolgd voor het aanrijden van zijn echtgenote op 30 december 2023, met de dood tot gevolg.

Dramatische avond

Op die bewuste dramatische avond reed Dennis zijn vrouw - de moeder van hun twee kinderen - aan met de auto. Dat gebeurde vlak voor hun huis in het Australische Adelaide.

De twee hadden een ruzie die gigantisch uit de hand liep. Naar verluidt klampte Hoskins zich vast aan de auto, waarna zij meegesleurd werd over straat. Later die avond overleed de 32-jarige Hoskins in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Dennis werd meteen die avond gearresteerd, maar kwam al snel weer op vrij op borgtocht. Hierdoor kon hij destijds aanwezig zijn op de begrafenis van zijn echtgenote.

Officieel aangeklaagd

Nu, bijna driekwart jaar later, is Rohan Dennis officieel aangeklaagd voor de dood van zijn echtgenote. Na uitgebreid onderzoek heeft het openbaar ministerie hem 'gevaarlijk rijgedrag' ten laste gelegd. Als hij schuldig wordt bevonden, hangt hem een maximale celstraf van vijftien jaar boven het hoofd.

De Australiër was dinsdag aanwezig bij de zitting. Diverse media melden dat hij gedurende het proces rustig bleef staan en geen commentaar gaf.

Zijn advocaat vroeg om extra tijd om na te denken over het pleidooi. De rechter ging daarmee akkoord. De volgende zitting vindt plaats op 30 oktober.

Nieuws
  • Cor Vos