En dat is één voor Jumbo-Visma: Rohan Dennis met overmacht Australisch kampioen tijdrijden!

Het wegseizoen is nog niet begonnen of het is alweer raak voor voor de Nederlandse ploeg.

rohan dennis
  • Rohan Dennis Rohan Dennis

Terwijl zijn ploeggenoten in bed liggen en pindakaas eten op het trainingskamp nabij Calpe in Spanje, zit kersverse Jumbo-Visma-aanwinst alweer op zijn geliefde tijdritfiets in Australië.

Traditiegetrouw worden de nationale titels daar al aan het begin van het jaar verdeeld (omdat een tripje naar Australië er middenin het Europese seizoen natuurlijk niet meer inzit).

Rohan Dennis was op zijn nieuwe Cervélo ruimschoots de sterkste van de doorgaans toch sterke Australische tijdrijders. Hij was in Ballarat over 37,5 kilometer ruim een minuut sneller dan Luke Durbridge. Talent en INEOS-aanwinst Luke Plapp stond aanvankelijk wel op de startlijst, maar was toch niet aanwezig.

Voor Rohan Dennis betekende het zijn vierde nationale titel in het tijdrijden. Vanaf 2016 tot en met 2018 was hij ook al drie keer achter elkaar de sterkste Australiër tegen de klok.

De twee jaar daarna hield Luke Durbridge hem steeds (verrassend) van de titel. Vorig jaar deed Dennis niet mee aan de titelstrijd, toen was Luke Plapp sneller dan Durbridge en mocht hij zich Australisch kampioen noemen.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos