Lefevere: 'Als Julian in de Tour geen 110% is, komt hij er tegen Mathieu van der Poel niet aan te pas'

Lefevere is kritisch over Alaphilippe en zet 'm even op scherp...

patrick lefevere

Julian Alaphilippe mag dan vanwege de geboorte van z'n zoontje Nino sinds enkele dagen op een roze wolk leven; Patrick Lefevere schopt 'm daar op vakkundige wijze weer even af.

De Franse wereldkampioen verwelkomde vijf dagen geleden z'n zoontje dat hij samen met Marion Rousse kreeg, maar daar daar heeft de Belgische manager van Deceuninck-QuickStep niks mee te maken, stelt hij in z'n wekelijkse column in Het Nieuwsblad.

"Ik gun Julian alle familiale geluk van de wereld, maar volgend weekend begint wel de Tour. Hij wil daarin etappes winnen voor zijn zoontje. Het is de vraag of dat gaat lukken, want ik weet dat hij meer tijd heeft doorgebracht bij Marion in de kraamkliniek dan op zijn fiets. Als Julian in de eerste twee ritten geen 110 procent is, komt hij er tegen Mathieu van der Poel gewoon niet aan te pas", waarschuwt hij de Fransman.

Lefevere lijkt geen groot voorstander van moderne fratsen aangaande het vaderschap. "Misschien is het niet eens een slechte evolutie, maar vaderschap is bij coureurs niet meer wat het vroeger was. Bij Museeuw en co. was hun vrouw in verwachting. Nu zijn koppels samen zwanger en moeten ‘ze’ bevallen."