HomeAchtergrondZeeuwse broers Van Dijke heersen in Drenthe: 'Onmenselijk douwen, maar nu een...

Zeeuwse broers Van Dijke heersen in Drenthe: ‘Onmenselijk douwen, maar nu een mosselpan!’ 

De NK's bij de beloften werden een familiefeestje voor de tweelingbroers Van Dijke. Hieronder maak je iets beter kennis met ze...

'Hier aan de kust, de Zeeuwse kust, waar de mensen onbewust zin in mosselfeesten krijgen.' De band BLØF zingt het in hun ode aan Zeeland, maar het blijkt ook echt waar te zijn.

Na een succesvolle NK-week liet Mick, onderdeel van de in Zeeland geboren en getogen Jumbo-Visma Development-tweeling Van Dijke, namelijk het volgende optekenen. “In de bus wordt het nu met het team wel echt even feest. Met de familie gaan we niet al te gek doen. Alleen een pan mosselen ofzo, met wat oesters erbij, haha.”

De 21-jarige Mick van Dijke en familie hebben te vieren dat hij en broer Tim heersten op de NK's in Drenthe. Eerst werd hij zelf woensdag in Emmen Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften. Broer Tim werd tweede op zes seconden – overigens beide met tijden waarmee ze in de proftijdrit derde waren geworden.

Gisteren waren de rollen omgedraaid. In een harde beloftenkoers reed Tim twee ronden solo over het parkoers op en rond de VAM-berg in Drenthe en had aan de meet drie seconden voorsprong op grote broer Mick – grote broer omdat Mick welgeteld drie minuten ouder is.

Tim bleek na afloop een waar poëet te zijn en kan zo aan de slag als tekstschrijver voor BLØF toen hij sprak over z'mn inspanning in de slotronde.

“Het gaat dan niet meer over rozen, het is onmenselijk hard douwen op die machine, die Cervélo, en dan pak ik die titel… Deze hele week joh, eerst m'n broer op de tijdrit en nu ik op de weg. We pakken hier als broers de 100 procent-score. Ontzettend bijzonder!”

Bijzonder is het inderdaad, want naast de gebroeders Yates zijn of waren het toch niet veel talentvolle tweelingbroers aanwezig in het profwielrennen. En getalenteerd zijn de broers Van Dijke, dat lieten ze de afgelopen week wel zien. Mick mocht eerder dit seizoen zelfs al aan het grote werk proeven; hij reed onlangs de Ronde van Hongarije en de Ronde van België bij de grote Jumbo-Visma-ploeg. In België werkte hij met een 16e plek een prima tijdrit af.

Zien we ze allebei in de toekomst ook echt aan de slag bij Jumbo-Visma en zijn het toekomstige tweelingtoppers? De toekomst zal het uitwijzen. De broers zijn hoe dan ook een opvallende verschijning in het peloton; met hun 1 meter 90 zijn ze – voor wielrennersbegrippen – twee boomlange sprieten tussen alle kleine mannetjes.

De interviews met respectievelijk Mick en Tim

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Lelijk of briljant? Deze koeien- en varkenswielerpakjes vallen in ieder geval op…

De tijd dat half Nederland in een shirtje van Rabobank de weg op ging...

Van Hooydonck over verhouding bij Alpecin-Deceuninck: ‘In volgende koersen staat Van der Poel nog twee trapjes boven Philipsen’

De wereldkampioen vertelt regelmatig dat hij over het algemeen een paar koersen nodig heeft...

Van der Poel verlengt contract bij Alpecin-Deceuninck tot eind 2028! ‘Een logische keuze’

Eerder werd bekend dat Van der Poel voor tien jaar verbonden blijft aan het...

Monsterdeal! Mathieu van der Poel tot en met 2033 op Canyon-fietsen

De samenwerking werd bekrachtig in Koblenz, waar het hoofdgebouw is van het Duitse fietsenmerk....

Meer zoals dit

Van Hooydonck over verhouding bij Alpecin-Deceuninck: ‘In volgende koersen staat Van der Poel nog twee trapjes boven Philipsen’

De wereldkampioen vertelt regelmatig dat hij over het algemeen een paar koersen nodig heeft...

📺 Wielrennen op tv deze week: Van der Poel vs. Van Aert (en veel meer koers)!

Per dag nemen we de wielerweek met je door.  Na een maandag en een...

Koersprofessor Sergeant vond Van der Poel niet alleen sterk, maar vooral heel slim: ‘Mag ik even luid applaudisseren?’

Mathieu van der Poel kon zaterdag zichzelf niet opvolgen als winnaar van het eerste...