Overzicht nationaal kampioenen: vorm Van Aert zit wel goed, Cavagna herstelt offday

In Nederland zat Mathieu van der Poel in de tang bij Jumbo-Visma, maar hoe zat het in de andere, wat grotere wielerlanden bij de nationale kampioenschappen? Hieronder vind je een overzicht met de podiums uit de verschillende landen.

wout van aert

Duitsland

1. Maximilian Schachmann
2. Jonas Koch
3. Georg Zimmerman

De Duitser van BORA-hansgrohe bleef twee relatief onbekende namen voor en won met grote voorsprong. Hij had op de meet meer dan een minuut op Koch en meer dan twee minuten op Zimmerman (allebei renners van Intermarché-Wanty-Gobert).

Slowakije

1. Peter Sagan
2. Matus Stocek
3. Lukas Kubik

We zien Sagan weer eens in een ander truitje dan z'n BORA-shirt. Hij won het Slowaaks kampioenschap (dat samen wordt verreden met het Tsjechisch kampioenschap, daar won de onbekende Michael Kukrle) met een voorsprong van meer dan drie minuten.

Oostenrijk

1. Patrik Konrad
2. Marco Haller
3. Patrick Gamper

Naast Schachmann nóg een zege voor BORA. Konrad liet in Oostenrijk zien met goede benen te zitten voor de Tour. Hij won met een halve minuut voorsprong op Haller van Bahrain.

Spanje

1. Omar Fraile
2. Jesus Herrada
3. Alex Aranburu

Astana-ploeggenoten Fraile en Aranburu speelden het slim. De op papier veel snellere Aranburu liet een gaatje vallen in het sprintje en Herrada kon dat niet dichten.

België

1. Wout van Aert
2. Edward Theuns
3. Remco Evenepoel

In een millimetersprint klopte Wout van Aert vluchtgenoot Edward Theuns en liet zien dat hij toch best in orde is. Remco Evenepoel zat ook mee met de twee; hij probeerde het nog vlak voor de meet, maar kwam niet weg bij de twee rappe mannen. Het was de eerste Belgische titel voor Van Aert (op de weg).

Frankrijk

1. Rémi Cavagna
2. Rudy Molard
3. Damien Touzé

Rémi Cavagna had bij het Frans kampioenschap tijdrijden een offday, maar dat maakte hij dubbel en dwars goed op de weg. Hij soleerde naar de zege en had bijna een minuut voorsprong op de Rudy Molard aan de streep.

Italië

1. Sonny Colbrelli
2. Fausto Masnada
3. Samuele Zoccarato

Fausto Masnada deed er nog van alles aan om op de laatste hellingen van de rappe Sonny Colbrelli af te raken, maar dat lukte niet. De renner van Bahrain pakte de titel. Let op hem in de Tour!

Denemarken

1. Mads Würtz Schmidt
2. Fredrik Wandahl
3. Mathias Norsgaard

De Deen van Israel Start-Up Nation maakte het af in een sprint.

Slovenië

1. Matej Mohoric
2. Jan Polanc
3. Luka Mezgec

Het was de hele dag koers in Slovenië. Mohoric reed uiteraard weg in zijn specialisme: een afdaling. Primoz Roglic deed niet mee; Tadej Pogacar werd vijfde op 1 minuut 44 van Mohoric.

Nieuws
  • Cor Vos