Overzicht nationale tijdritkampioenschappen

In Nederland werd Tom Dumoulin natuurlijk nationaal kampioen tegen de klok, maar wie deden dat zoal in het buitenland? W...

Overzicht nationale tijdritkampioenschappen

Het is de vrijdag in de week van de nationale kampioenschappen. Dat wil zeggen dat er al heel wat nationale kampioenen in het tijdritonderdeel bekend zijn. In Nederland werd Tom Dumoulin natuurlijk nationaal kampioen tegen de klok, maar wie deden dat zoal in het buitenland? Wieler Revue zet het graag op een rijtje.

Een aantal van de kampioenschappen werd op woensdag verreden. Niet alleen Tom Dumoulin kroonde zich tot tijdritkampioen, ook Fabian Cancellara deed dat. De Zwitser werd voor de tiende - ook de laatste - keer kampioen tegen de klok in Zwitserland. Iets verrassender was de zege van Manuel Quinziato in Italië. De BMC-renner die gisteren zijn contract verlengde versloeg Manuele Boaro. Grote afwezige was natuurlijk de geblesseerde Malori. Ook Bodnar en Smukulis werden tijdritkampioen van respectievelijk Polen en Letland.

Het gros van de kampioenschappen vond donderdag plaats. Voor Lotto-Jumbo was er een opsteker. Nadat eerder Primoz Roglic Sloveens kampioen tegen de klok werd, won nu Victor Campenaerts in België. König pakte in Tsjechië de titel, waar Sivtsov dat in Wit-Rusland deed. Alex Dowsett won ook, voor de vierde keer al in Groot-Brittannië.

Het Spaans kampioenschap tijdrijden werd vrij traditiegetrouw een vol Movistar-podium. Ion Izagirre versloeg de net teruggekeerde Castroviejo, Valverde werd derde. In Frankrijk ontstond een FDJ.fr-duel, waarin Thibaut Pinot de bovenhand nam van Anthony Roux. Ook Boasson Hagen werd tijdritkampioen, Vegard Stake Laengen van IAM zat hem op de hielen maar kon zijn landgenoot van Dimension Data niet verslaan.