Koning Willem-Alexander: 'Tom Dumoulin gaf me kopie van z'n WK-medaille, prachtig gebaar van hem'

Tom Dumoulin gaf de Koning ooit een heel mooi cadeautje. Willem-Alexander vertelt erover en waardeert het als sportliefhebber zeer.

tom dumoulin en koning willem-alexander

Koning Willem-Alexander nam vorig jaar in een een podcast samen met Edwin Evers de eerste tien jaren van zijn koningsschap door. Per jaar een aflevering en in aflevering vijf gaat het dus over het jaar 2017. Voor wielerliefhebbers is dat het wonderjaar van Tom Dumoulin, waarin hij zowel de Giro won als wereldkampioen tijdrijden werd.

Dat is ook de Koning niet ontgaan, want het kwam even voorbij in de podcast. De Koning zag Dumoulin in 2016 in Apeldoorn met zeer nipt verschil de openingstijdrit van de Giro winnen van de toen nog wat verrassende Primoz Roglic. De twee ontmoetten elkaar daar en Dumoulin kreeg het roze uit handen van de Koning.

Medaille

Willie gaf Dumoulin dus een trui, maar een jaar later had Dumoulin ook iets bijzonders in petto voor Willem-Alexander, vertelt die als Edwin Evers na allerlei ingewikkeld gepraat over kabinetsformaties de naam Tom Dumoulin laat vallen. "Ander leuk feit, u als sportliefhebber: Tom Dumoulin", zegt Evers.

Daarop steekt de Koning van wal. "Prachtig mooi. En ook heel dierbaar, hij heeft mij ook een kopie van de medaille gegeven. En dat is echt een prachtig gebaar van hem. Om die Giro te winnen was natuurlijk al heel bijzonder. En het is ook een hele bijzondere sportman, dus wat dat betreft een fantastisch mooi moment."

Aangezien het een medaille betreft, gaan we ervan uit dat het over het WK gaat, aangezien er bij de Giro geen medailles worden uitgedeeld (maar als het anders zat, mag de Koning altijd contact met ons opnemen via redactie@wielerrevue.nl).

Achtergrond
  • photo LB/RB/Cor Vos © 2016