Verschijningsdatum en titel boek Tom Dumoulin bekend: 'Een openhartig zelfpotret van een topsporter'

Het boek waar Tom Dumoulin en ghostwriter Nando Boers aan werkten, is af. Het belooft een mooi boek te worden!

tom dumoulin portret

Tom Dumoulin is inmiddels helemaal gesetteld als 'oud-wielrenner'. De Limburger maakte afgelopen woensdag zijn debuut als co-commentator voor de NOS bij de Waalse Pijl en is voor diezelfde omroep al langer actief als wieleranalist en tafelgast in De Avondetappe.

Nando Boers

Daarnaast investeerde Dumoulin in het duurzame wielerkledingmerk Velor, dat werd opgericht door zijn oud-ploeggenoot Tom Leezer, en is hij ambassadeur van Giant.

Maar de afgelopen tijd was Dumoulin ook druk met een boek over zijn wielerleven, dat hij samen met Nando Boers maakte. Boers is is schrijver en journalist en werkt voornamelijk voor Studio Sport en Andere Tijden Sport. Hij publiceerde meerdere boeken, fictie en non-fictie. Meest recent verscheen Het plan, waarvoor hij lange tijd de wielerploeg van Jumbo-Visma volgde.

Daarna richtte hij zich dus op Dumoulin. Het boek over de Limburger is geen 'gewone' (auto)biografie. De twee trokken geruime tijd samen op en trokken eropuit.

Op gevoel

Ze bezochten plaatsen die een cruciale rol hebben gespeeld in zijn loopbaan – Bergen (Noorwegen), Monza, Oropa, Bormio, Stelvio (Italië) en Arcalís (Andorra) – om antwoord te vinden op de vraag wat de sport eigenlijk al die jaren voor hem betekend heeft.

Onderweg komen niet alleen herinneringen aan zijn grootste prestaties en overwinningen ter sprake, maar wordt hij ook geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden. Het boek gaat Op gevoel heten en verschijnt op 4 juni

Nieuws
  • Cor Vos