7 Darkhorses die je sowieso punten gaan opleveren in je tourpooltje

Onze redacteur geeft je z'n tips voor je tourpooltje. Doe er je voordeel mee - of negeer 'm volkomen en denk: waar hééft die vent het over... Mocht je één van deze renners nemen en het valt toch tegen: hij poetst na de Tour een maand lang je fiets...

alex aranburu

Ik ga er bij dit lijstje vanuit dat je de Pogacars, Sagans, VDP's - maar ook wel de Miguel Angel Lopezzen etc. - zelf wel weet te vinden, dus hieronder vind je wat renners waar je misschien niet zo snel aan denkt bij het maken van je tourteam voor Scorito of een ander Tourpooltje (dit lijstje is voor alle pooltjes gemaakt, dus houdt geen rekening met de bedragen die de renners kosten).

Oké, zonder verdere disclaimers presenteer ik hier mijn 6 tips - en eentje van iemand anders.

1) Alex Aranburu

Deze Bask van Astana is rap en houdt van aanvallen. Won dit seizoen onder meer al een etappe in de altijd sterk bezette Ronde van Baskenland - daarbij heb ik een zwak voor renners met een allitererende naam.

2) Omar Fraile

Nog iemand van Astana? Ja, nog iemand van Astana. Kijk hieronder dan wat ze zelf Twitteren, die gaan aanvallen! En als je aanvallen zegt, dan zeg je Omar Fraile. Hij won al twee keer het bergklassement in de Vuelta en toonde z'n vorm door afgelopen weekend Spaans kampioen te worden. Bovendien won hij al eens een etappe in de Tour én Vuelta, dus hij weet wat winnen is.

3) Sonny Colbrelli

Nog iemand die z'n vorm toonde en nationaal kampioen werd. Dat gebeurde in een koers waarin ze hem er bergop niet afkregen, dus Peter Sagan kan z'n borst wel natmaken voor een strijd met Colbrelli om het groen. En dat geldt misschien ook wel voor Mathieu van der Poel in de etappes die hij op het oog heeft. Daarbij sprint Colbrelli ook nog naar ereplaatsen in echte sprintetappes. Hij is de status van darkhorse wellicht al voorbij, maar wilde 'm toch noemen...

Colbrelli in het groen in de Dauphiné. Voorproefje voor de Tour?

4) Ben O'Connor

In de Giro van 2020 had hij nog geen contract voor dit seizoen en imponeerde hij met twee zeer sterke etappes - hij won er eentje van. AG2R was zo slim hem meteen vast te leggen en ook in Franse dienst reed hij al sterk: 8e in de Dauphiné en 6e in Romandië. Onlangs werd-ie nog 4e in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge, precies de rit die ook in de Tour op het programma staat...

Ben O'Connor wint in de Giro van 2020.

5) Patrik Konrad

In Nederland houden we bij BORA-hansgrohe voor het klassement vooral Wilco Kelderman in de gaten, maar stiekem rijdt de Oostenrijker Patrik Konrad ook erg sterk. Achter Kelderman reed hij bijvoorbeeld een verdienstelijke Dauohiné. Werken voor Kelderman hoeft waarschijnlijk ook niet echt, dus hij kan wel een beetje z'n eigen gang gaan. O ja, hij is in vorm, want hij werd ook alweer nationaal kampioen - al is dat in Oostenrijk wat eenvoudiger dan Italië en Spanje.

Konrad was vorig seizoen ook al Oostenrijks kampioen - en houdt van bananen.

6) Jasper Stuyven

Deze tip komt niet van mij, maar van collega Tom Akkerman (als het dus niks wordt met Stuyven komt hij je fiets poetsen..) Toen ik 'm vroeg 'Weet jij nog een goeie tip voor Tourpooltjes?' zei hij - kenner als hij is - zonder er al te lang over na te moeten denken, gedecideerd: 'Jasper Stuyven, die wint wel een etappe.' Waarvan akte.

Jasper Stuyven wint Milaan-Sanremo.

7) En Aurélien Paret-Peintre

Ik heb een dus een zwak voor allitererende namen, dus je snapt dat ik Paret-Peintre niet kan laten liggn. Aurélien Paret-Peintre, wat een pracht van een naam! Maar veel belangrijker voor dit artikel: wat een pracht van een coureur! Zo werd hij tweede in het jongerenklassement in de Dauphiné, dus als Pogacar per ongeluk in de zesde etappe verkeerdom op z'n fiets gaat zitten, levert-ie in de Tour ook maar zo 'witte puntjes op'.

Paret-Peintre (iedere keer als ik de naam typ voelt als een feestje..) aan het werk in Parijs-Nice.

Wie je absoluut niet moet nemen? Dat lees je in het artikel hieronder