Trap er niet in! 5 Renners die je absoluut niet in je tourpoolteam moet opnemen (editie 2021)

Net als vorig jaar helpen we je weer bij de belangrijkste bijzaak in het wielerleven: de tourpool. Onze redacteur vertelt wie je absoluut níét moet opstellen. Doe het echt niet! Hoe groot de verleiding met nummer 1 bijvoorbeeld onder het mom van 'na vorig jaar gaat-ie het gewoon weer doen' ook is...

richie porte

1) Richie Porte

Vorig jaar stond Richie Porte fier op 1 in de editie 2020 van dit lijstje en moest ik diep door het stof omdat hij derde werd in het algemeen klassement. Toch zet ik 'm nu ook vrolijk weer op 1. De kans dat het twee jaar achter elkaar goed gaat met Richie in de Tour is namelijk echt wel te verwaarlozen.

Bovendien lijkt hij bij INEOS toch echt wel op knechten aangewezen met Geraint Thomas en Richard Carapaz in de ploeg. Dus mocht je na vorig jaar toch weer in de verleiding komen om Porte uit te kiezen: doe het niet!

2) Mark Padun

In de Dauphiné reed-ie iedereen op een hoop als het bergop ging, maar toch het dringende advies om Mark Padun níét te nemen. Waarom niet? Nou, omdat-ie vanwege redenen waar ik alleen maar naar kan gissen de Tourselectie van Bahrain-Victorious niet heeft gehaald. Wat mij betreft gekker dan de selectie van Wout Weghorst voor Oranje (ik ben geen Weghorst-fan..)

P.S. Ken je doe mop van die Oekraïner die naar de Tour ging? Die ging niet... Padun-tsjjjjj

Hier juicht-ie nog...

3) Cees Bol

Je wil toch graag een Nederlander en je moet wat sprinters hebben, maar de échte wereldtopppers als Ewan kun je je niet veroorloven. Je komt uit bij Cees Bol. Een prima keuze, maar hoe verleidelijk ook na een prima Tour vorig jaar met een aantal ereplaatsen: niet doen!

Bol won in Parijs-Nice nog knap een etappe, maar daarna kwam de klad erin. Hij kreeg zelfs met een virus te kampen (niet corona). Hij zegt zelf er weer helemaal van hersteld te zijn, maar je weet hoe dat gaat met wielrenners; die hopen altijd tegen beter weten in. Ik gun het Cees van harte, maart alle seinen staan helaas op rood!

Sorry Cees, ik moet hard zijn. Als je wel een etappe wint, ga ik graag weer diep door het stof.

4) Fabio Aru

Waar het gek is dat Bahrain Victorious Mark Padun níét meeneemt, daar is het ook weer vreemd dat Qhubeka Assos Fabio Aru wél meeneemt naar de Tour. De winnaar van de Vuelta is al jaren de weg kwijt en daar is ook dit jaar geen verandering in gekomen.

Hij is nét iets beter dan Froome, maar dat kun je van * pikt blind renner uit die aan de Tour meedoet * Harry Sweeny ook zeggen. Als je z'n statistieken op ProCyclingStats bekijkt, zie je dat hij behoorlijk constant is: 26e in de Dauphiné, 24e in de Ronde van Baskenland, 26e in Parijs-Nice, 27e in de Tour des Alpes Maritimes et du Var... Je kunt er de klok op gelijk zetten. Helaas is het dus wel constant mwoah. Niet nemen! - en Froome uiteraard ook niet; Harry Sweeny daarentegen... Nee, die ook niet!

INSTANT UPDATE

Nog voor het publiceren, maar net na het schrijven van dit artikel zijn ze bij Qhubeka ASSOS ook bij zinnen gekomen en hebben ze besloten Aru te vervangen voor Carlos Barbero... Ik beraad me nog op een nieuwe nummer 4 (ondertussen moet je ook Barbero niet nemen).

Aru op weg naar 24e plaats.

5) Louis Meintjes

Waar hij enkele jaren geleden, met in 2016 en 2017 twee keer een achtste plek in het algemeen klassement van de Tour, nog een echte Meint was, is het verkleinwoordje achter z'n naam de afgelopen seizoenen en dit seizoen daar meer dan ooit op z'n plaats: Louis Meintjes. Een mini me van zichzelf van het begin van z'n carrière.

Hij is al net zo constant als Fabio Aru, maar dan net iets beter. Hij werd 23e in Parijs-Nice, 20e in de Ronde van Romandië en 17e in de Dauphiné. Er zit dus ook nog iets van verbetering in bij 'm. Maar niet genoeg om op je reflexen uit 2017 af te gaan en 'mn te overwegen als 'de opvulklassementsrenner'. Neem dan liever Mattia Cattaneo ofzo.

En omdat er inmiddels toch twee renners instaan die niet meedoen....

...hier nog even een naamdump van wat renners die je beter ook niet kunt nemen: Froome natuurlijk (spreekt voor zich), Bouhanni (kan maar zo uit de Tour worden gezet), Hirschi (moet knechten en nog weinig laten zien), Peter Sagan (is niet waard wat-ie kost, want Colbrelli pakt 't groen...), Arnaud Démare (komt al het hele seizoen tekort in sprints), Greg Van Avermaet (nog weinig laten zien dit seizoen)

Wie je dan wel moet nemen? Dat lees je in het artikel hieronder