Trap er niet in! 5 Renners die je absoluut niet in je tourpoolteam moet opnemen

De belangrijkste bijzaak in het wielerleven is de tourpool. Wij vertellen wie je absoluut níét moet opstellen. Doe het echt niet! Hoe groot de verleiding met nummer 1 bijvoorbeeld onder het mom van 'eens zal het wel lukken' ook is...
richie porte

1) Richie Porte (Trek-Segafredo)

Je hebt die Duitse duivel die met z'n drietand in de arm op elke berg staat te schreeuwen, maar je hebt ook de tourpoolduivel Richie Porte (hij is ook nog eens afkomstig van Tasmanië, dus eigenlijk een Tasmaanse duivel..) Hij gaat toch iedere Tour weer op je schouder zitten en fluistert zachtjes in je oor: "Neem mij... neem mij... dit jaar ga ik echt niet vallen. Nee, ook geen slechte dag hebben... ik ben er helemaal klaar voor.."

En dan neem je dus Richie Porte en dan ligt hij er in etappe drie bij, of zie je 'm in etappe vijf opeens heftig zwoegend achter het peloton aanzwalken op een klim van tweede categorie. Je bent geflikt door Richie Porte. Neem hem niet! Weersta de verleiding. Het wordt nooit wat!

2) Tony Martin (Jumbo-Visma)

De kwaliteiten van Tony Martin staan niet ter discussie, maar tenzij 120 kilometer op kop van het peloton rijden in jouw tourspel punten oplevert, moet je 'm niet nemen. Jammer, eigenlijk zouden die spelletjes daar iets op moeten bedenken, want Tony verdient het wel om wat punten te krijgen voor al dat beulswerk op kop van het peloton!

3) Tejay van Garderen (Education First)

Eigenlijk copy/paste Richie Porte. Al heeft Van Garderen er vaak niet eens een valpartij voor nodig. Je kan de klok gelijkzetten op het volgende beeld in de eerste bergetappe: terwijl diverse sprinters nog rustig in de groep der favorieten meepeddelen, schakelt de regisseur naar de achterkant van het peloton. Daar zien we een gelaten Tejay van Garderen lossen. Let maar op.

4) Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe)

Als er geen verdwaald omaatje uit Lombardije was geweest, dan was Maximilian Schachmann een uitstekende keuze geweest deze Tour. Hij zit in een ploeg waar-ie wel een beetje z'n eigen gang mag gaan. Kan prima klimmen en heeft ook een eindschot dat dik in orde is. Maar er was wel een verdwaald omaatje uit Lombardije en dus staat Schachmann met een gebroken sleutelbeen aan de start. Daar won Tyler Hamilton nog wel eens een etappe mee, maar toch kun je beter even voor iemand anders kiezen.

5) Mathieu Burgaudeau (Total Direct Energie)

Wie?! Juist. Totaal onbekend. Is zo iemand die in een normale Tour op quatorze juillet in de vroege vlucht zit, maar je verder de hele Tour niet ziet. Niet nemen dus. (Tenzij je denkt dat de voornaam Mathieu sowieso een garantie voor succes is...)

  • Richie Porte

Laatste nieuws