De wattages spreken boekdelen: Ben O'Connor was op weg naar Tignes ontketend in de regen

Je kon het op tv natuurlijk zien, maar de cijfertjes zeggen het ook...

ben o'connor
  • Afbeelding van Ben O’Conner Ben O’Conner

Ben O'Connor leverde gisteren in de rit naar Tignes een indrukwekkende prestatie. Hij koerste de hele dag van voren en wist in de slotklim naar Tignes zijn duivels te ontbinden. Het resultaat: etappewinst en bijna geel - als INEOS niet had gereden, dan hadden we 'm vermoedelijk in de leiderstrui gezien.

De heroïsche beelden in de kou en regen van de Alpen zijn natuurlijk veel mooier, maar het is na afloop ook altijd leuk om even in de cijfertjes te duiken. De Finse dataverzamelaar en wielerliefhebber die op Twitter onder de naam @ammattipyoraily door het leven gaat, is er altijd als de kippen bij om die cijfertjes te leveren.

Hieronder zie je de wattages die hij de gehele dag leverde. Het is goed om in het achterhoofd te houden dat je in de regen en kou nog niet eens het beste uit je lijf kunt halen... O'Connor is volgens ProCyclingStats 67 kilo, dus hij tikte in het begin van de rit langere tijd de 6 w/kg aan en wist na een slopende rit in de slotklim nog langere tijd bijna 5,5 watt per kilogram te halen!