Zet de leegloop bij Team DSM voort? 'Jai Hindley vertrekt naar BORA-hansgrohe'

Het lijkt erop dat Jai Hindley de volgende renner is die Team DSM gaat verlaten. De 25-jarige Australiër, die vorig jaar nog tweede werd in de Giro, lijkt op weg te zijn naar BORA-hansgrohe.

Zet de leegloop bij Team DSM voort? 'Jai Hindley vertrekt naar BORA-hansgrohe'
  • Team DSM Team DSM
  • Jai Hindley Jai Hindley

Hindley kende vorig jaar zijn grote doorbraak in de Giro d'Italia. Hij won een etappe en werd tweede in het algemeen klassement, nadat hij in de slottijdrit door Tao Geoghegan Hart uit het roze werd gereden. Dat roze kreeg Hindley op zijn beurt om zijn schouders gehangen in de 20e etappe over de Stelvio, nadat de ploegleiding besloot niet meer de kaart Wilco Kelderman te spelen.

Hoe dan ook, het wil dit seizoen nog niet zo vlotten met de Australiër. WielerFlits meldt dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen en op weg is naar BORA-hansgrohe. Waarom Hindley die stap gaat maken, is niet bekend. Wel gaf Hindley eind vorig jaar tegen de nieuwssite aan weer voor een klassement te willen gaan, terwijl de ploegleiding de voorkeur gaf aan jagen op ritsucces. Bij BORA-hansgrohe zou Hindley oud-ploeggenoten Wilco Kelderman en Lennard Kämna tegenkomen.

Hommeles

De mogelijke transfer van Hindley is wel opvallend, omdat het onrustig is binnen Team DSM. Het talent Ilan Van Wilder en Søren Kragh Andersen willen beiden, ondanks een doorlopende verbintenis, de ploeg willen verlaten en ook Tiesj Benoot en Thymen Arensman zouden niet tevreden zijn.

Ook BORA-hansgrohe staat voor grote veranderingen. In de wandelgangen gonst het van de geruchten. Naar verluidt vertrekt Peter Sagan naar TotalEnergies, gaat Pascal Ackermann naar UAE en zou Sam Bennett juist weer terugkeren.

Nieuws
  • Cor Vos