Wilco Kelderman heeft beetje gemengde gevoelens: 'Gevoel niet super, maar echt leuke tijd gehad met de ploeg' 

Een zelfkritische, maar stiekem toch ook wel tevreden Wilco Kelderman, die het duidelijk naar z'n zin heeft bij BORA-hansgrohe.

wilco kelderman
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Hij gaat vierde of vijfde worden deze Tour de France. Een eindklassering waar veel wielrenners alleen maar van kunnen dromen, maar toch had Wilco Kelderman stiekem op meer gehoopt, zo zei hij na de finish van de laatste bergrit met aankomst op Luz-Ardiden tegen de camera's van de NOS, met de gevolgen van de val van gisteren nog zichtbaar rond z'n kin.

"Het gevoel is gewoon niet super deze Tour. Soms heb je dat het écht lekker draait bergop en dat gevoel heb ik nooit gehad. Maar het is ook zeker niet slecht. Vandaag had ik niet echt de beste benen, het gevoel was na die val van gister toch niet zoals ik had verwacht. Het was een gevecht op zichzelf. Nog één keer alles geven bergop."

Hoewel het niet z'n beste dag was, deed Kelderman nog best goede zaken, want hij zag Rigoberto Uran wegvallen uit het klassement. "Zo zie je maar, dan valt er nog iemand tussenuit op de laatste dag in de bergen. Misschien kan ik in de tijdrit nog een plaatsje stijgen. Vierde zou zo gek niet zijn natuurlijk."

Kelderman ziet dus toch ook wel in dat dat een prima prestatie is en bovendien rijdt hij voor een team dat twee etappezeges boekte. "Met het team hebben we een geweldige Tour! We hebben ook echt een leuke tijd gehad samen."