HomePelotonpraatDeze transfergeruchten zingen rond in het wielerpeloton

Deze transfergeruchten zingen rond in het wielerpeloton

Het is bijna 1 augustus en dan begint Het Grote Shirtjes Wisselen weer in de wielerwereld. Hieronder lees je de geruchten over mogelijke transfers die in de lucht hangen.

We beginnen met Neerlands trots Jumbo-Visma. Die zouden nog een Nederlands uithangbord willen aantrekken en daarvoor komt Wout Poels in aanmerking, die einde contract is bij Bahrein-Victrorious. Verder wil Richard Plugge de kern rond Wout van Aert versterken. Daarvoor lijkt Tosh van de Sande (nu Lotto) in aanmerking te komen. De komst van Cristophe Laporte en Rohan Dennis is nagenoeg zeker en ook Nederlands beloftenkampioen tijdrijden Mick van Dijke maakt de overstap naar de grote jongens.

Bij BORA-hansgrohe vertrekt Peter Sagan (waarschijnlijk naar TotalEnergies), maar met het budget dat vrij komt – dat is overigens niet het gehele salaris, want dat wordt ook voor een (groot) deel door Specialized betaald – zou de Duitse formatie Sam Bennett binnenhalen. Danny van Poppel wordt dan zijn sprintaantrekker.

Voor het klassement zou de ploeg van Wilco Kelderman en Ide Schelling denken aan Jai Hindley (al wordt die ook aan Trek-Segafredo gelinkt), Aleksandr Vlasov en Joao Almeida.

Die laatste wordt ook veel genoemd om de ploeg rond Tadej Pogacar bij UAE te versterken. Ook Marc Soler en George Bennett zouden voor de oliedollars kiezen, net als sprinters Pascal Ackermann en Alvaro Hodeg.

Die rijdt nu voor Deceuninck-QuickStep, dat dus ook al afscheid neemt van Sam Bennett. Nieuwe sprinters dus? Wellicht, want misschien keert Elia Viviani wel terug bij Lefevere. Verder zou ook oudje Dan Martin voor een terugkeer bij de Belgische ploeg staan. Ook de namen van Gianni Moscon, Jakob Fuglsang en Vincenzo Nibali (jawel) worden genoemd.

Er zijn echter ook hardnekkige geruchten dat de Italiaan weer voor z'n oude ploeg Astana gaat koersen. Bij die ploeg wordt ook de naam van Sonny Colbrelli genoemd.

Ondertussen lijkt iedereen weg te willen bij DSM (Tiesj Benoot wordt gelinkt aan Intermarché-Wanty-Gobert), maar John Degenkolb keert juist terug op het oude nest.

En INEOS dan? Naast het vertrek van Rohan Dennis schijnt ook Geraint Thomas zijn biezen te pakken bij de ploeg van Brailsford. Van inkomende (grote) transfers is nog geen sprake.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...

Jan Bakelants pleit voor maatregelen na val Dwars Door Vlaanderen: ‘Soort airbag die in je rug zit’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Bizar! Amaury Capiot brak 2 weken terug sleutelbeen, maar koerst alweer: ‘Vanuit de ploeg druk om te starten’

In de sprint van de Bredene Koksijde Classic kwam de Belg ten val en...

Renaat Schotte: ‘Zo’n valpartij nooit live gezien, het was gewoon vies’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas - bijna letterlijk -...

Meer zoals dit

🎥 Beelden van boven: heel peloton inclusief motards dominoot omver, renners in sloot in Franse koers

In de grote koersen zijn echt heel grote valpartijen ons tot nu toe gelukkig...

🎥 Lorena Wiebes danst erop los met YouTuber op podium na zege in Gent-Wevelgem

Lorena Wiebes was gisteren na een millimetersprint de sterkste in Gent-Wevelgem. Ze bleef een...

De wetenschap spreekt: goede sporters drinken meer alcohol dan slechte sporters

Geen grap. Lees hieronder hoe het zit!