Koen de Kort stopt met wielrennen en gaat als support manager aan de slag bij Trek-Segafredo

Koen de Kort zal volgend seizoen niet terugkeren in het peloton. Hij wordt support manager bij zijn huidige ploeg Trek-Segafredo.

Kort
  • Koen de Kort Koen de Kort

Een ruime maand geleden werd de wielerwereld opgeschrikt door het nieuws dat De Kort drie vingers was kwijtgeraakt bij een ongeval met een motorisch voertuig. Volgens zijn ploeg Trek-Segafredo is het ongeval niet de directe reden dat de Nederlander stopt met wielrennen. De Kort gaat vanaf volgend seizoen aan de slag als support manager bij zijn huidige ploeg. "Dit is iets wat ik al voor lange tijd wilde. Ik ben onwijs enthousiast om hiermee te starten. Ik heb van iedere renner, ieder staflid berichten gekregen om me te supporten na mijn ongeval. Wat ik ook nodig heb; er is altijd iemand in de ploeg om me te helpen. Dat maakte het gevoel dat ik betrokken wilde blijven nog sterker. Het is als een familie. Zo voel ik dat echt."

Zo komt een einde aan een carrière van liefst zeventien jaar op het hoogste niveau. De Kort maakte in 2005 de overstap van de beloften van Rabobank naar Liberty Seguros. In zijn loopbaan reed De Kort liefst achttien grote rondes, waarvan hij enkel de Vuelta a España van 2014 niet uitreed. De Goudenaar reed bovendien 42 monumentale eendagskoersen. Zijn beste resultaat daarin was de negentiende plaats in Milaan-San Remo van 2012. De Kort reed dit jaar onder meer het Vlaamse voorjaar en de Giro d'Italia. Zijn laatste koers was het nationaal kampioenschap op de weg.

Nieuws
  • Cor Vos