Lefevere over Bennett: 'Wat ik schreef over partnergeweld was niet gepast'

Patrick Lefevere liet vorige week de nodige stof opwaaien door zijn sprinter Sam Bennett mentaal de zwakste renner te noemen die hij ooit heeft gezien. Diens terugkeer naar BORA-hansgrohe vergeleek de Belg met partnergeweld.

Lefevere
  • Sam Bennett Sam Bennett

In zijn column van vorige week noemde Lefevere de terugkeer van Bennett naar BORA-hansgrohe, waar hij eerst niet gelukkig geweest zou zijn, als een vrouw die terugkeert naar een partner met losse handjes. Die opmerking wilde Lefevere even rechtzetten. "Sta mij toe om even terug te komen op mijn column van vorige week", begint Lefevere zijn column in Het Nieuwsblad. "Ik ben niet te groot om toe te geven dat ik me vergaloppeerd heb in mijn verklaringen over Sam Bennett. Mijn mening over hem blijft onveranderd, maar wat ik schreef over partnergeweld – in de context van zijn terugkeer naar Bora – was niet gepast. Mea culpa."

Lefevere zegt dat hij niet meer zo uitgesproken zal zijn over Bennett, die de Tour de France miste vanwege een knieblessure. En dat heeft een specifieke reden. "In de hele discussie rond Bennett kies ik voortaan mijn woorden zorgvuldiger en liever nog doe ik er het zwijgen toe. Uit een recente scan blijkt dat hij een operatie aan de knie nodig heeft, met een revalidatie van drie tot vier maanden. Hij zal dus niet meer koersen voor onze ploeg."

Marc Sergeant

Verder neemt Lefevere in zijn column van deze week de ruimte om te vertellen over zijn gewaardeerde collega Marc Sergeant, die na een jarenlang dienstverband moet stoppen bij Lotto Soudal. "Iemand die zich nooit op verbale uitschuivers heeft laten betrappen en die in alle opzichten mijn absolute tegenpool is. Dat bedoel ik oprecht als compliment. Marc geniet mijn grootste respect en waardering. Ik mag zeggen dat ik Marc heb gelanceerd als ploegleider. In 1999 werkte hij als juniorencoach voor de Belgische bond toen ik hem aan boord haalde bij de Mapei-ploeg."

Nieuws
  • Cor Vos