Team DSM wil Ilan Van Wilder behouden: 'Zijn management maakt het moeilijk'

Ilan Van Wilder en Team DSM is tot op heden geen gelukkig huwelijk gebleken. De Belg ontwikkelt zich gestaag door, maar zou weg willen bij de op papier Duitse formatie. Team DSM laat hem echter niet gaan.

Wilder
  • Ilan Van Wilder Ilan Van Wilder

Eerder meldde het Algemeen Dagblad al dat Team DSM Van Wilder niet zomaar zou laten gaan. Thijs Zonneveld vertelde in de podcast In het Wiel: "Omdat Team DSM bekendstaat als een ploeg waar renners onder hun contract kunnen uitkomen, gebeurt dat ook vaker. Jongens met doorlopende contracten worden ergens anders aangeboden of bieden zichzelf ergens anders aan. Wat ik begrijp is dat ze daar nu voor gaan liggen en dat iemand als Van Wilder een probleem heeft. Ze willen niet de naam krijgen dat je zomaar weg kan bij Team DSM. Van Wilder is dan ook nog lang niet weg."

Hoofdcoach Rudi Kemna bevestigt in gesprek met WielerFlits dat Team DSM voornemens is om Van Wilder aan zijn contract te houden, ondanks dat hij bij meerdere ploegen is aangeboden. "Zijn management speelt daarin uiteraard een belangrijke rol", vertelt Kemna. "Als ik Ilan zijn resultaten zie, zou ik ook interesse hebben. Als je dan een manager hebt die hem aanbiedt... Zo werkt het normaal niet, hè. Meer zelfs, het is totaal niet toegestaan. We zijn ook niet van plan Ilan te laten vertrekken. We willen met hem verder werken. Maar zijn management maakt het moeilijk en dat zorgt voor extra druk. Dat is geen voordeel voor hen. Zeker niet voor Ilan, maar wij zijn gemotiveerd om hem verder op te leiden." Van Wilder heeft nog een contract tot eind 2022 bij Team DSM.

Nieuws
  • Cor Vos