Belgische bondscoach glashelder: Wout van Aert absolute kopman op WK

De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout wil geen discussie op het wereldkampioenschap in Leuven. Wout van Aert zal de absolute kopman zijn in Vlaanderen.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Vanthourenhout doet zijn verhaal in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. "Wout zal de lijst niet invullen, maar ik zal met hem wel een aantal namen overlopen", aldus Vanthourenhout. "Als je zo'n coureur hebt, moet je daarnaar luisteren. Als er de komende weken nog een naam bij komt, zal Wout de eerste zijn om het te weten. Alles in functie van mijn kopman. Met Wout weet je gewoon dat je een van de topfavorieten in je ploeg hebt, een kandidaat-wereldkampioen. Dan is er geen plaats voor drie of vier kopmannen, ook niet voor twee. Ik ga resoluut voor één kopman", is de bondscoach stellig.

Renners als Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven en Yves Lampaert hoeven zich dus geen illusies te maken. "Maar stel dat Wout in het begin van de koers iets heeft, dan zorg ik voor een goed alternatief. We hebben goede renners genoeg. Alle renners met wie ik over het WK spreek, weten dat er geen enkele ruimte is om te manoeuvreren. Je kunt zeggen: dat is een risico. Maar voor mij is dat risico minder groot dan wanneer ik mijn kopman in twijfel zou trekken."

Nieuws
  • Cor Vos