Vuelta | Movistar gaat met López en Mas voor niets minder dan de eindwinst

De bedoelingen bij Movistar voor de Vuelta a España zijn glashelder: de eindzege. Enric Mas: "We gaan om te winnen en ik denk ook dat ik kan winnen."

Mas
  • Miguel Ángel López Miguel Ángel López
  • Enric Mas Enric Mas

Mas is sowieso een renner die niet op zijn mondje is gevallen. De Spanjaard durft zich uit te spreken en doet dat ook nu weer. "We gaan om te winnen en ik denk dat ik kan winnen", vertelde hij in een perspraatje vooraf. "In de Tour ging ik voor het podium, dus de zesde plaats was dubbel. Ik heb na de Tour de nodige rust gepakt en vervolgens weer hard getraind. De benen lijken voor nu beter dan bij de start van de Tour." Naast zijn zesde plaats in de Tour de France won Mas dit jaar ook een rit in de Ronde van Valencia.

Het eerste jaar van López bij Movistar is er niet eentje om over naar huis te schrijven. In de Netflix-serie over de ploeg werd de Colombiaan naar voren geschoven als hét missende puzzelstuk van de ploeg, maar hij heeft zijn potentieel zeer sporadisch waargemaakt. López begon met corona, maar leek op tijd in vorm voor de Tour. Hij domineerde de Ruta del Sol en de Mont Ventoux Dénivelé Challenge, maar in de Tour kwam hij er niet aan te pas. In Spanje hoopt hij op revanche. "Het wordt oorlog om de eindzege. Niemand steekt erbovenuit voor het algemeen klassement."