Marijn van den Berg bezorgt Nederland opnieuw zege in Tour de l'Avenir

Marijn van den Berg heeft Nederland daags na de zege in de ploegentijdrit weer een overwinning bezorgd. Hij was verreweg de beste in de spurt heuvelop na een door waaiers gekenmerkte etappe.

Berg

In de kopgroep van zeventien renners die was ontstaan door de stevige wind was Nederland uitstekend vertegenwoordigd met leider Mick van Dijke, Van den Berg, Casper van Uden en Daan Hoole. De Nederlandse ploeg deed er in de finale alles aan om Van den Berg, dit jaar al meerdere keren succesvol, in goede positie te brengen. De Belgen hadden met Stan Van Tricht en Arnaud De Lie ook twee snelle mannen vooraan, maar de finish heuvelop was duidelijk een kolfje naar de hand van Van den Berg. Hij won de etappe met overmacht.

Voor Marijn van den Berg is de Tour de l’Avenir een spannende koers. De broer van Lars, die voor Groupama-FDJ rijdt, is laatstejaarsbelofte en vooralsnog is er niets bekend over een overstap naar de profs. Marijn zelf rijdt voor de opleidingsploeg van Groupama-FDJ en woont zodoende in Besançon. Mocht in het verleden al eens mee op trainingskamp met Jumbo-Visma en heeft dit seizoen nog meer dan in voorgaande seizoenen de smaak te pakken. Won (voor vandaag) al vijf keer en rijgt de ereplaatsen aaneen. Van den Berg is een type Michael Matthews. Kan een klimmetje overleven en heeft snelle benen. Zoals hij vandaag in de derde etappe van de Tour de l'Avenir liet zien.

Nieuws
  • Cor Vos