Deze 6 beloften moeten voor Nederlands succes zorgen in de Tour de l'Avenir!

De Tour de l'Avenir staat op het punt van beginnen. Dit zijn de beste zes beloften van Nederland. 

Graat

De Tour de l'Avenir, ook wel bekend als de Tour de France voor beloften, was de laatste jaren behoorlijk succesvol voor Nederland. In 2021 won Marijn van den Berg twee etappes en het puntenklassement, droeg Mick van Dijke meerdere dagen de leiderstrui en werd ook de ploegentijdrit gewonnen. Bovendien eindigde Gijs Leemreize op een knappe vierde plaats.

In 2022 viel een etappezege te noteren van Casper van Uden en finishte Loe van Belle negende in het eindklassement, terwijl Nederland vorig jaar wél met lege handen achterbleef. Tijmen Graat was toen de beste Nederlander op plaats 25. Niet conform zijn mogelijkheden.

De klimmer, die volgend jaar uitkomt voor de profploeg van Team Visma | Lease a Bike, is ook dit jaar weer een van de vooruitgeschoven pionnen. Eerder dit seizoen werd hij derde in de Circuit des Ardennes, zesde in Luik-Bastenaken-Luik onder 23 jaar en twaalfde in de Giro d'Italia voor beloften.

In tegenstelling tot Graat kon ploegmaat Darren van Bekkum wél winnen dit jaar. Sterker nog, in de Ronde de l'Isard versloeg hij megatalent Jarno Widar, die in de Tour de l'Avenir als torenhoge favoriet van start zal gaan. In de Giro d'Italia U23 werd Van Bekkum uiteindelijk zestiende.

De laatste renner die namens Team Visma | Lease a Bike is geselecteerd, is Menno Huising. De Wateringer wordt volgend jaar prof en eindigde onder meer derde in de Ronde de l'Isard. Hij is vooral in de overgangsetappes gevaarlijk. Al staat hij ook in het hooggebergte zijn mannetje.

Intermarché-Wanty

Dan is er nog Max van der Meulen, die bij de junioren een absoluut toptalent was. De Hagenaar wordt volgend jaar prof bij Bahrain-Victorious en reed dit seizoen veel in het Italiaanse circuit. Hij won een rit in de Ronde de l'Isard (in Frankrijk) door toptalent Jørgen Nordhagen te verslaan.

De laatste twee plekjes gaan naar renners van de jeugdploeg van Intermarché-Wanty. Huub Artz is aan een geweldig jaar bezig dat is beloond met een profcontract. Hij won Gent-Wevelgem U23 en een rit in de Giro d'Italia. Bovendien was hij in de Ronde van Noorwegen tussen de profs al elfde.

De laatste Nederlandse renner is Wouter Toussaint. Een nog ietwat ongepolijste klimmer met zeer veel talent. In de Giro d'Italia U23 was hij op weg naar een topnotering, maar kwam hij ten val. Toussaint kwam vorig jaar nog uit voor TDT-Unibet.