Bettiol moet wereldkampioenschap in Leuven aan zich voorbij laten gaan

Alberto Bettiol zal het wereldkampioenschap in Leuven aan zich voorbij moeten laten gaan. De Ronde van Vlaanderen-winnaar van 2019 kampt met een ontsteking aan zijn dikke darm.

Bettiol
  • Alberto Bettiol Alberto Bettiol

Bettiol was eerder dit seizoen in topvorm in de Giro d'Italia, die hij eindigde als dertigste in het klassement en met een ritzege op zak. Nadien trainde de renner van EF Education-Nippo keihard om in vorm te raken voor de Olympische Spelen. Dat was Bettiol, want op de steile Mikuni Pass ging hij met de beste renners omhoog. Krampaanvallen in de slotfase kostten hem echter een notering bij de eerste tien.

Op goede dagen kan Bettiol heel veel, ook getuige zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen van 2019. De Toscaan heeft dan de kwaliteiten om mee te doen met mannen als Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Op het wereldkampioenschap in Leuven zou hij dan ook een belangrijke troef kunnen zijn voor de Italianen, maar door een acute ontsteking aan zijn dikke darm gaat daar een streep door.

Bettiol tegen Gazetta dello Sport. "Na de Olympische Spelen ben ik gaan trainen in Livigno, maar de ontsteking van de dikke darm die ik vorige winter al had, voelde ik weer. Het parkoers in Leuven was perfect voor me en ik wilde koste wat het kost erbij zijn. Ik voel me thuis in de Belgische koersen."

Nieuws
  • Cor Vos