Video | Matteo Trentin pest Alberto Bettiol met onterecht juichen in Ronde van Zwitserland

Als je onterecht juicht, ben je dus even het mikpunt van spot...

alberto bettiol
  • Alberto Bettiol Alberto Bettiol

Wout van Aert juichte in de Dauphiné te vroeg en zag Alexis Vuillermoz in de laatste meters nog langszij komen. Een lullig moment, zo beaamde de Belg zelf ook.

Maar misschien is wat Alberto Bettiol gisteren gebeurde in de Ronde van Zwitserland nog wel erger. De Italiaan dacht dat hij voor de zege reed terwijl Andreas Leknessund van DSM al binnen was. Bettiol won de sprint en kwam juichend over de streep.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, kwam z'n boezemvriend Matteo Trentin hem de hele situatie direct na de finish nog even inwrijven. Commentators als Karsten Kroon zeggen dat je na dit soort dingen even de lul bent qua grapjes in het peloton en dat kun je hier mooi in beeld zien. Van je vrienden moet je het hebben...

Misschien kan Bettiol zich vandaag revancheren tijdens de rit naar Grenchen in de Ronde van Zwitserland, want het lijkt een etappe die in een sprint (met een kleiner peloton) kan eindigen. Maar dan kunnen we ook Matteo Trentin opschrijven. Het zou toch wat zijn als de twee vrienden het samen uitvechten... Maar bijvoorbeeld Michael Matthews ligt op de loer. Of als hij er nog bij zit: Cees Bol.