Sporza-spion tipt voor Omloop Het Nieuwsblad: 'Trentin en Dewulf hebben grote indruk op me gemaakt'

Sporza heeft een spion in het peloton die ze eens in de tijd vragen naar de geheimen in de koers. Zo ook net voor Omloop Het Nieuwsblad.

Trentin
  • Matteo Trentin Matteo Trentin
  • Stan Dewulf Stan Dewulf

Allereerst geeft de spion - waar wij bij Wieler Revue hard op hebben gepuzzeld wie het zou kunnen zijn - Lotto Soudal een pluim voor het voorjaar. Dat is niet echt inside informatie, want iedereen heeft gezien dat Lotto Soudal goed uit de winter is gekomen. "Maar niet enkel Lotto Soudal maakte al indruk op mij. Ook Matteo Trentin trapte de voorbije weken door de boter. Vooral op lastige omlopen."

"Hetzelfde geldt voor Stan Dewulf. In de Ruta del Sol eindigde hij derde en elfde in etappes die zogezegd zijn petje te boven gaan. Stan rijdt momenteel heel gemakkelijk naar boven."

Toch beseft de spion dat er één grote favoriet is voor zaterdag: Wout van Aert. "En dat zonder dat hij al een koers gereden heeft dit jaar. Zijn team Jumbo-Visma zet ik dit voorjaar op gelijke voet met Quick Step-Alpha Vinyl. Christophe Laporte is iemand waarin ik al jaren geloof. Van Tiesj Benoot weten we allemaal hoe goed hij is."

"Tosh Van der Sande is iemand die altijd zit waar hij moet zitten. En dan is er ook nog Mike Teunissen, die Van Aert vorig jaar niet kon bijstaan in de klassiekers door een blessure."

"Het zijn allemaal renners waarop je huizen en appartementsblokken kan bouwen. In negentig procent van de koersen zullen ze allemaal bij Wout blijven tot in de finale. Als Wout eens niet mee is voorin door pech of een slechte dag, dan kunnen ze met de hele ploeg de boel nog rechttrekken."

Tot slot wordt de spion nog gevraagd naar extra informatie omtrent Mathieu van der Poel, maar daarover is ook bij hem weinig bekend. Hij kan zich enkel in de situatie van de Nederlander verplaatsen. "Met of zonder Mathieu naar het voorjaar? Ik heb zelf ook een gelijkaardige aanslepende blessure gehad. En die komt bij een valpartij telkens weer de kop opsteken."