Taco van der Hoorn na zege in Benelux Tour: 'Ik ben eigenlijk best wel traag' 

Na etappewinst in de Giro troefde Taco van der Hoorn andermaal het peloton af, maar ditmaal niet in een solo. Dit is z'n reactie na z'n zege in de Benelux Tour!

taco van der hoorn
  • Taco van der Hoorn Taco van der Hoorn

Taco van der Hoorn was vanmiddag in Hoogerheide de snelste van de vroege vlucht die verrassend vooruit bleef in de derde etappe van de Benelux Tour. Dat verraste hem zelf ook wel een beetje, want Van der Hoorn staat niet bepaald bekend als iemand met een snelle sprint.

"Ik ben eigenlijk best wel traag", zei de Zuid-Hollander direct na z'n overwinning. "Ik had dus niet verwacht dat ik het in de sprint af zou kunnen maken. Gisteren had ik al wel de tactiek bedacht dat ik op het laatste heuveltje voor de streep vol aan zou gaan."

Hoewel niet veel mensen vooraf dachten dat een massasprint te ontlopen was, had Van der Hoorn er wel vertrouwen in dat het groepje waarin hij zat het zou kunnen halen. Hij vertelde mooi hoe het eraan toeging voor in de koers.

"We hadden een paar brommers als Durbridge erbij, dat was natuurlijk goed. Maar we hebben elkaar ook niet kapotgereden, In het begin reden we tempo, daarna hebben we wel gespaard. Je weet toch dat ze ons niet meer dan twee minuten gaan geven, dus het heeft geen zin om harder te gaan. Naar het einde toe werd het smaller, dus toen was het lastiger om te controleren voor het peloton. Dan weet je dat je een eind kunt komen."