Verrassend: Dan Martin kondigt afscheid aan

Een abrupte aankondiging van z'n afscheid.

dan martin
  • Dan Martin Dan Martin

Meestal kondigen wielrenners een paar maanden van tevoren hun afscheid aan, of zelfs al het seizoen voor ze het laatste jaart van hun wielerloopbaan ingaan. Zoniet Dan Martin. De 35-jarige rossige Ier liet als donderslag bij heldere hemel gisteren weten dat hij na de Ronde van Lombardije over iets meer dan een maand zijn fiets aan de wilgen hangt.

De afgelopen twee seizoen reed Martin voor Israel Start-Up Nation. Hij kijkt met grote tevredenheid terug op die twee jaar, zegt hij op de site van de ploeg. "Ik heb de voorbije twee seizoen een paar van de mooiste momenten uit mijn carrière meegemaakt. We hebben samen ongelofelijke dingen bereikt, ik ben met name trots op de vierde plek in het algemeen klassement van de Vuelta vorig jaar."

Sowieso kan Dan Martin terugkijken op een meer dan geslaagde loopbaan. Hij won etappes in alle drie de grote rondes en schreef in 2013 Luik-Bastenaken-Luik op z'n naam.

Een jaar later voegde hij een tweede monument toe aan z'n erelijst: de Ronde van Lombardia. Juist in die koers neemt hij dus op 10 oktober afscheid van het profpeloton.

Nieuws
  • Cor Vos