België maakt WK-selectie wereldkundig, Wout van Aert onbetwiste kopman

De selectie van België voor het WK in eigen land is wereldkundig gemaakt. Absolute kopstuk is zonder twijfel Wout van Aert.

Aert

Bondscoach Sven Vanthourenhout had eerder al kenbaar gemaakt dat er voor hem maar één kopman is in Leuven: Wout van Aert. "Met Wout weet je gewoon dat je een van de topfavorieten in je ploeg hebt, een kandidaat-wereldkampioen. Dan is er geen plaats voor drie of vier kopmannen, ook niet voor twee. Ik ga resoluut voor één kopman."

Van Aert zal in Vlaanderen moeten vertrouwen op de hulp van Tim Declercq, Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Remco Evenepoel, Jasper Stuyven, Yves Lampaert en Dylan Teuns. De tijdrit zal worden gereden door Van Aert en Evenepoel. Het bleek een lastige puzzel voor Vanthourenhout. "De laatste plaats ging tussen Campenaerts en Wellens. Tim heeft niet zijn beste seizoen, maar lag in de balans. Normaal was Brent Van Moer een zekerheid, dat wist hij ook. Hij zou een belangrijke pion zijn in dienst van de ploeg. Dus hij zou erbij zijn geweest." Van Moer brak echter zijn heup onlangs op training.

"We hebben moeilijke knopen moeten doorhakken en ik heb renners moeten ontgoochelen. Ik heb er meer moeten ontgoochelen dan dat ik er heb geselecteerd. Ik kon zelfs een tweede ploeg selecteren die goed zou zijn: Naesen, Van Avermaet, Gilbert. Nooit gedacht dat ik die renners zou moeten ontgoochelen."

Nieuws
  • Cor Vos