Publiek welkom bij WK Wielrennen, geen mondkapjes en sigaretten

Vlaanderen wil een feestje van het WK maken en dus zijn bezoekers welkom bij het WK. Ze hoeven geen mondkapjes te dragen langs het parkoers of in de fanzones. Opvallend: roken is op die plekken verboden.

Publiek welkom bij WK Wielrennen, geen mondkapjes en sigaretten

De organisatie van het WK in Leuven liet gisteren weten dat fans van harte welkom zijn op het WK, dat aanstaande zondag begint met de tijdrit voor mannen. Er worden tijdens de tijdritten en de wegritten meerdere fanzones ingericht, zodat fans het WK op de voet kunnen volgen. Maar wel met mondkapje dus. Tijdens de wegrit kunnen fans in zones bij de start, onderweg langs de Smeysberg en in finishplaats Leuven

"Een mondmasker zal, aangezien het om openbare ruimte in openlucht gaat, niet verplicht zijn. Maar wij roepen de fans op om hun gezond verstand te gebruiken. Kan je niet genoeg afstand bewaren, draag dan een mondmasker. Dat raden wij absoluut aan", vertelt organisator Tomas Van Den Spiegel in Het Nieuwsblad.

Voorts hebben de Vlamingen ook oog voor de gezondheid van de fans. In de officiële zones mag niet worden gerookt en naast de welhaast onmisbare frieten worden er ook gezonde snacks verkocht.

WK
  • Cor Vos