Deignan over Lefevere: 'We hebben ook geen interesse in hem'

De uitspraken van Patrick Lefevere doen doorgaans het nodige stof opwerpen. Onlangs zei hij dat hij geen interesse heeft in een damesploeg omdat hij geen sociale instelling is. Voormalig wereldkampioene Lizzie Deignan heeft nieuws voor de baas van de Wolfpack: het damespeloton is ook niet geïnteresseerd in hem.

Deignan over Lefevere: 'We hebben ook geen interesse in hem'
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

Lefevere ging er eerder deze week met gestrekt been in, toen hij in de sportcast van Het Laatste Nieuws vertelde dat hij geen interesse heeft in een damesploeg.

"Ik zit in een nevenfirma Experza, zij sponsoren de ploeg van de vrouw onze ploegleider Rik Van Slycke. Als er in De Panne een groep wegrijdt van 50 en er zit dan niemand bij... Met alle respect, maar ik ben ook het OCMW niet, hé", klonk het.

Je kon er natuurlijk vergif op innemen dat dit tegen het zere been was van een (groot deel van) het vrouwenpeloton. Toch maakt niet iedereen zich al te druk om de uitspraken van Lefevere. Lizzie Deignan is daar eentje van.

"Ik neem alles wat hij zegt met een korreltje zout", zegt ze tegen Cyclingweekly. "Dus ik ben ook niet teleurgesteld in zijn uitspraken. Sterker nog, ik ben blij dat hij geen interesse heeft in vrouwenwielrennen, want wij hebben ook geen interesse in hem."