WK | Patrick Lefevere: 'Remco Evenepoel heeft voor Julian Alaphilippe op kop gereden'

Patrick Lefevere zou Patrick Lefevere niet zijn als-ie met opzienbarende woorden kwam na het WK van gisteren...

patrick lefevere
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

Er was veel te doen over de tactiek van België na het WK. De analisten buitelden over elkaar heen om achteraf te zeggen hoe het wel had gemoeten. Ook Deceuninck-QuickStep-manager Patrick Lefevere liet uiteraard van zich horen.

Hij was in z'n nopjes, want hoewel hij Belg is, zag hij toch echt liever iemand uit z'n eigen ploeg winnen en met Julian Alaphilippe als winnaar was dat precies wat er gebeurde. Na afloop gooide Lefevere nog even wat olie op het vuur voor de camera's van de Vlaamse zender VTM.

"Remco Evenepoel heeft voor Julian Alaphilippe gereden. Daarmee bedoel ik te zeggen dat de manier waarop ze Evenepoel hebben laten koersen helemaal in de kaart van Julian speelde. De Belgen hebben de wedstrijd gekregen die ze gevraagd hebben. Maar je moet zien dat je op het einde nog een paar kogels overhebt. Die waren er niet. Wout is een wereldcoureur, maar hij moest Alaphilippe zélf twee keer gaan halen. Dat is niet aan hem, hè."

Lefevere vraagt zich af waarom zijn poulain al zo vroeg werd uitgespeeld. "Ik weet: achteraf is het makkelijk praten. En sowieso is het niet makkelijk om voor eigen volk te koersen. Maar toch: waarom wilden de Belgen zo vroeg de koers openbreken? En vooral: waarom gooiden ze Remco zo vroeg in de strijd? Voor mij was Remco na Julian de beste man in koers. Maar ze hebben hem gewoon opgeofferd en hebben zo de rode loper uitgerold voor Julian."

WK
  • Cor Vos