Video | Olav Kooij tweede in eerste rit Ronde van Kroatië op idiote aankomst

Zo'n parkoers lokt vreemd rijgedrag uit en winnaar Phil Bauhaus sneed Kooij toch wel een beetje af - maar het ligt genuanceerd.

olav kooij

De jonge Jumbo-Visma-sprinter (al kan hij meer dan alleen sprinten) Olav Kooij is prima in vorm. Afgelopen vrijdag werd hij derde op het WK voor beloften en vandaag sprintte hij in de Ronde van Kroatië (Cro Race) mee met de grote mannen. Alleen Phil Bauhaus was 'm te snel af.

Dat ging op een wat aparte manier, want de organisatie van de zesdaagse rittenkoers door Kroatië had een aankomst neergelegd die we toch eigenlijk niet meer willen zien. Zo moest er gesprint worden op steentjes, lag de aankomst in een dalende, niet rechte lijn en was er op 300 meter voor de streep ook nog een haakse bocht.

Allemaal ingrediënten voor gedoe. En gedoe was er. Olav Kooij reclameerde nog voor hij over de streep kwam omdat Bauhaus van z'n lijn afweek en naar binnen sprintte in de bocht. Nu is dat op zich ook wel een beetje een logische lijn als de streep in een bocht ligt, maar toch...

Oordeel zelf in dit filmpje van de laatste kilometers (helaas zit de herhaling van boven er niet bij, want daar zag je goed hoe Kooij moest inhouden toen Bauhaus naar binnen kwam).

Nieuws
  • Cor Vos