5 Darkhorses waarvan wij verwachten dat ze gaan schitteren in Parijs-Roubaix

Als er een wielerkoers is waar regelmatig verrassingen plaatsvinden, dan is het wel Parijs-Roubaix. Van de volgende vijf dark horses verwachten wij een knalprestatie in het noorden van Frankrijk.

Eekhoff
  • Afbeelding van Taco van der Hoorn Taco van der Hoorn
  • Afbeelding van Nils Eekhoff Nils Eekhoff

Tim Merlier

Bij Alpecin-Fenix wordt vooral gekeken naar Mathieu van der Poel en ook de in bloedvorm verkerende Jasper Philipsen staat in de schijnwerpers, maar de naam Tim Merlier wordt amper genoemd in de voorbeschouwingen. De sprinter reed dan ook nog nooit een klassieker. Maar al een paar weken geleden vertelde Merlier specifiek toe te werken naar de keienklassieker en met het voorspelde weer heeft hij met zijn cross-achtergrond een extra voordeel. De grote vraag is hoe hij de afstand verteert.

Taco van der Hoorn

Al in 2019 vertelde Taco van der Hoorn dat Parijs-Roubaix zijn droomkoers is. Hij vertelde toen tegen de KNWU: "Als die race vandaag de dag voorgesteld zou worden, dan zou iedereen het idioot vinden. Maar omdat de koers al zo lang bestaat, is het normaal geworden. Het is heftig, maar tegelijkertijd de koers van mijn dromen." En de Nederlander heeft laten zien in bloedvorm te verkeren. Van der Hoorn vertelde eerder deze week dat hij ervan overtuigd is dat hij mee kan doen in de finale.

Taco van der Hoorn won Omloop van het Houtland

Nils Eekhoff

Parijs-Roubaix voor junioren 2016: tweede. Parijs-Roubaix voor beloften 2017: eerste. Parijs-Roubaix voor beloften 2018: twaalfde. Parijs-Roubaix voor beloften 2019: vijftigste. Nils Eekhoff kan - op zijn laatste deelname na - uitstekende adelbrieven voorleggen in Roubaix. Een editie bij de profs heeft hij echter nog nooit gereden. Performancecoach Rudi Kemna vertelde vorig jaar tegen Wieler Revue dat hij veel van Eekhoff verwacht in het monument. "Een Parijs-Roubaix is van een ander niveau en we verwachten het niet van hem, maar als alles meezit kan hij die al winnen."

Stan Dewulf

In 2018 kroonde Stan Dewulf zich tot winnaar van Parijs-Roubaix bij de beloften. De Belg stond in de jeugd bekend als toptalent en bij Ag2r Citroën Team begint dat eruit te komen. Wellicht nog meer dan kopmannen Greg Van Avermaet en Oliver Naesen is het uitkijken bij de Franse ploeg naar Stan Dewulf, die sinds de zomer meer dan in orde is en zich onder meer in de Vuelta a España een aantal keer van voren liet zien. Terwijl Van Avermaet en Naesen de vorm duidelijk niet hebben. Dewulf werd bij zijn eerste editie in Roubaix 79ste.

Hugo Hofstetter

Hugo Hofstetter behoort normaliter hoogstens tot de subtop, maar op kasseien komt de Fransman altijd bovendrijven. Hij eindigde al eens bij de eerste twintig in Parijs-Roubaix en won in 2020 Le Samyn in slechte weersomstandigheden. En daarbij is Hofstetter in goede vorm en beschikt hij ook nog eens over een goede sprint. Hofstetter werd de voorbije weken onder meer vierde in de GP Denain. Juist ja, een koers over kasseien.