Zo ver gaat Yves Lampaert voor zijn droom Parijs-Roubaix! Vriendin: 'We slapen al anderhalve maand apart' 

Partner zijn van een wielrenner is niet makkelijk, zeker niet als er eentje alleen maar over kasseien droomt. In een ander bed...

yves lampaert
  • Yves Lampaert Yves Lampaert

Voor Yves Lampaert bestaat er eigenlijk maar één koers. Hij eet kasseien als ontbijt, lunch en diner. Er werd een docu over 'm gemaakt in de voorbereiding naar de Hel van het Noorden - het moment waarop hij hoort dat de koers is uitgesteld gaat door merg en been. Lampaert is verliefd op Parijs-Roubaix.

Maar Lampaert is ook verliefd op z'n vriendin Astrid De Meulemeester. Die liefde werd onlangs zelfs bezegeld met zoontje Aloïs. Het betekende wel een kortstondige verandering in de slaapkamer van Yves en Astrid, zo vertelt De Meulemeester in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

"Sinds de geboorte van Aloïs, anderhalve maand geleden, slapen we apart. Ik met Aloïs op een kamer en Yves in z'n eentje, tot het einde van het seizoen. Dat klinkt misschien raar, maar in het koersseizoen houdt eigenlijk niemand van de rennersvrouwen er rekening mee dat hun man helpt. Ik heb dat zo vaak gehoord dat ik dat ook als een evidentie ben gaan beschouwen. En kijk: het lukt zo ook. Bovendien zit zijn seizoen er na zondag normaal gezien op, dan zal hij wel meehelpen."

Thuis staat alles in het teken van die laatste zondag, niet voor niets. "Die koers ligt hem gewoon. Elk jaar zegt iedereen ook tegen hem dat hij gaat winnen. Bij de jeugd eindigde hij eens tweede. Hij rijdt ook liever over kasseien dan veel andere renners. Dat speelt allemaal een rol."

Tenslotte heeft De Meulemeester nog een mooie anekdote over de liefde van Lampaert voor de helleklassieker. "Onlangs stond hij aan zijn fiets te prutsen en speelde op de achtergrond een oude uitzending van Parijs-Roubaix. Van andere koersen zal hij niet zo snel een oude editie herbekijken, maar naar Parijs-Roubaix kijkt hij graag. Iedere renner in koers heeft in Roubaix zijn eigen verhaal, dat heroïsche trekt hem aan. Hij kijkt echt uit naar die koers en naar dat afzien."