HomeAchtergrondOverzicht | Koers op tv: Italiaanse week met klein Belgisch uitstapje plus...

Overzicht | Koers op tv: Italiaanse week met klein Belgisch uitstapje plus Frans toetje (en EK baanwielrennen)

De laatste loodjes, helaas. Hieronder zie je waar en hoe laat je de laatste restjes koers op kan snuiven (met zaterdag natuurlijk een schitterende koers)! En er is niet alleen koers op de weg, want het EK baanwielrennen is ook iedere dag te volgen.

Dinsdag: Tre Valli Varesine, Mémorial Frank Vandenbroucke, EK baanwielrennen

De Italiaanse week gaat na het kunststukje van Remco Evenepoel van gisteren in de Coppa Bernocchi door met de Tre Valli Varesine (o.a. met Mollema, Nibali, Pogacar), maar die koers is helaas alleen te zien op de RAI.

Maar niet getreurd, want er is wel koers op de Nederlandse buis: om 15.00 uur zendt Eurosport 1 Binche-Chimay-Binche uit, een koers in Wallonië die sinds enkele jaren ook bekendstaat als de Mémorial Franck Vandenbroucke. Het is een koers voor de snelle mannen en dus is Fabio Jakobsen de favoriet gezien zijn sterke optredens van de laatste weken.

Met Mark Cavendish heeft hij een snelle ploeggenooot mee. Andere snelle mannen die aanwezig zijn in Wallonië: Danny van Poppel, Dylan Groenewegen en Bryan Cocquard. De finish wordt rond de klok van vijf uur verwacht.

Nog niet genoeg fietsen gezien? Daarna kun je op Sporza (Canvas) en Eurosport 1 om 18.00 uur terecht voor het EK baanwielrennen in het Zwisterse Grenchen. Vandaag staat onder andere de teamsprint voor de mannen op het programma.

Woensdag: Milaan-Turijn, EK baanwielrennen

We gaan weer naar Italië voor Milaan-Turijn. Vorig jaar met corona was alles anders en was het opeens een sprinterskoers, maar nu is het weer aan de punchers. En dus kunnen we een mooi duel verwachten tussen Roglic en Julian Alaphilippe.

Op Eurosport 1 zit je vanaf 15.20 uur geramd. De finish is weer zo rond vijven. Daarna heb je een uurtje pauze en kun je op Sporza (Canvas) en Eurosport 1.

Donderdag: Gran Piemonte, EK baanwielrennen

En we gaan rustig door in Italië, want Eurosport 1 is ook bij de Gran Piemonte. Weer hetzelfde recept: 15.20 live beelden, rond vijven de finish en dan na een uurtje weer het EK Baanwielrennen op Sporza en Eurosport 1.

In de Gran Piemonte gaan we wel andere mannen zien dan de dagen ervoor, want hij is geschikter voor de rappe mannen. Kersvers Roubaix-winnaar Sonny Colbrelli verschijnt aan de start. Kan de jonge Nederlander Olav Kooij het hem lastig maken? Of wat te denken van Ethan Hayter en landgenoot Giacomo Nizzolo?

Vrijdag: EK baanwielrennen

Huh? Geen Italiaanse koers? Neen. Maar Eurosport 1 heeft 's middags wel een herhaling van Parijs-Roubaix in de planning staan en die kun je maar beter twee keer hebben gezien… Om 18.00 uur kun je wel weer gewoon naar het EK baanwielrennen kijken.

Zaterdag: Ronde van Lombardije, EK baanwielrennen

Laat de bladeren maar vallen! Zaterdag kun je de hele dag Il Lombardia kijken, want Eurosport 1 zendt 'm van begin tot eind uit met commentaar van Jeroen en Karsten! Vanaf 10.15 uur kun je er een werkdag van zo'n zeven uur van maken op heg bankie.

Een nieuw parkoers, maar de kanshebbers zijn nog steeds de renners die goed bergop rijden. Roglic, Pogacar, Alaphilippe, Evenepoel en… Mollema dus. Als je nog zitvlees hebt, is er daarna ook nog live de Tour de Vendee en weer het EK baanwielrennen natuurlijk.

Zondag: Parijs-Tours, wereldbeker veldrijden

De mannen die het moeten hebben van de sprint of puur vermogen kunnen een dag later hun ei kwijt in Parijs-Tours. Sinds enkele jaren zitten er onverharde stroken in de wedstrijd en ook dit jaar pakken ze weer uit met negen onverharde stukken door de wijnvelden.

Vanaf een uurtje of drie twee uur koers op Eurosport en Sporza (Één) met mannen als Jasper Stuyven, Nils Eekhoff, Taco van der Hoorn. Of gaan we toch echt sprinten?

Het EK baanwielrennen zit erop, maar toch is er ook 's avonds weer koers op tv, want dan zendt Eurosport 1 vanaf 19.30 uur live de wereldbeker veldrijden in de Verenigde Staten uit. Wat een koersweek!

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Meer zoals dit

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...