Danny van Poppel wist niet dat hij had gewonnen: 'Waarom juichten die mensen zo hard?' 

Beter zo dan omgekeerd toch? Lees hieronder het verhaal na Van Poppels zege van gisteren in de Mémorial Franck Vandenbroucke!

danny van poppel

Het komt nog wel eens voor dat wielrenners ten onrechte juichen omdat ze denken als eerste over de streep te komen (Annemiek van Vleuten bij de wegwedstrijd van de Olympische Spelen in Tokio), maar omgekeerd kan natuurlijk ook. Dat gebeurde Danny van Poppel gisteren in de Mémorial Franck Vandenbroucke (ook wel Binche-Chimay-Binche).

De renner van Intermarché-Wanty-Gobèrt gooide er in een heel lange sprint over oplopende kasseien alles uit en kwam als eerste over de streep, maar hij had zelf geen idee, bleek achteraf. Wij dachten dat hij niet juichte omdat de aankomst op enigszins gladde kasseitjes lag, maar het zat dus anders.

"Ik wist niet dat ik gewonnen had, het was allemaal een beetje verwarrend. Ik dacht: waarom juichen die mensen zo hard voor een derde plek? Ik had de ploeg een mooiere zegefoto willen geven, want voor mijn ploeg is deze wedstrijd het WK*. Ik ben gewoon vol gas doorgegaan en dan zou ik wel zien of er nog iemand in mijn wiel zat. Het is een mooi afscheidscadeau voor de sponsors en de ploeg, het is voor hen ook niet makkelijk geweest in de coronajaren", zei Van Poppel, die komend seizoen voor BORA-hansgrohe rijdt.

*Van Poppel zegt dat omdat sponsor Wanty zetelt in finishplaats Binche.