Topfavoriet Roglic na Lombardije in opperbeste stemming: 'Nu is het tijd om vakantie te vieren!'

Primoz Roglic was vooraf dé topfavoriet voor de Ronde van Lombardije, maar de kopman van Team Jumbo-Visma kende niet de dag waarop hij hoopte. Lang kon Roglic daar niet over treuren, want hij was in prima stemming. "Nu is het tijd om vakantie te vieren."

Roglic
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Met een uiterste inspanning wist Roglic nog een vierde plek uit de brand te slepen, maar op de klimmetjes - en zeker op de Passo di Ganda - was hij zelfs in de achtervolgende flink aan het afzien. Laat staan dat hij winnaar Tadej Pogacar had kunnen volgen. Na afloop toonde hij zich realistisch voor de microfoon van Eurosport. "Dit is altijd al een hele zware koers, maar als je geen goede benen heb ik het nog zwaarder. En ik had geen goede benen."

Dat hij uiteindelijk toch nog vierde kon worden, terwijl er misschien wel tien renners beter waren dan hem, stemde hem zelfs enigszins tevreden. "Ik heb enorm afgezien en gelukkig hebben we uiteindelijk toch nog een redelijk resultaat eruit kunnen slepen. Al mikten we vooraf natuurlijk op hoger, maar we waren alleen niet goed genoeg."

Zodoende komt een einde aan het seizoen waarin Roglic onder meer de Ronde van het Baskenland, olympische tijdrit en Vuelta a España wist te winnen. Toch blijft ook zijn opgave in de Tour de France hangen, waar hij uitviel na een zware valpartij. "Het was een seizoen met veel hoogte- en dieptepunten. Natuurlijk neem je vooral de beste herinneringen met je mee, en die waren ongelooflijk. Maar nu is het tijd om van de vakantie te gaan genieten!"

Nieuws
  • Cor Vos