Arnaud Démare redt seizoen enigszins met zege in Parijs-Tours

Arnaud Démare heeft Parijs-Tours op zijn naam geschreven. Daarmee redt hij zijn matige seizoen. Franck Bonnamour en Jasper Stuyven completeerden het podium.

Démare
  • Arnaud Démare Arnaud Démare

Een van de renners die de dag kleurden was de Nederlander Gijs Leemreize, maar de finale zou pas beginnen op zo'n vijftig kilometer van de meet, waar een aantal gravelstroken en klimmetjes de koers in vuur en vlam zouden zetten. Uiteindelijk kwamen Frederik Frison, Franck Bonnamour en Stan Dewulf op kop van de koers te liggen. Die eerste had het geluk echter niet aan zijn zijde, want de Belg van Lotto Soudal reed op de allerlaatste gravelstrook lek.

Achter de twee vooraan waren het Bob Jungels, die Dewulf voorop had zitten, Valentin Madouas, Démare, Stuyven, Roger Adria en Matis Louvel die als besten voor de dag kwamen in het nog vrij omvangrijke peloton. Doordat Jungels de achtervolging stoorde, kwamen ze niet heel veel dichterbij op de twee vooraan. Op de laatste helling zette Démare dan ook alles op alles om de rest te lossen. Dat lukte grotendeels, maar enkel Stuyven kon zijn karretje aanhaken.

Het kostte de nodige moeite en pas op zo'n 600 meter van de finisht wisten ze de aansluiting met Bonnamour en Dewulf te maken. Vervolgens ging Démare al op 300 meter van de meet aan. Even leek hij enigszins stil te vallen, maar Bonnamour en Stuyven wisten niet meer eroverheen te komen. Voor Démare was het zijn negende overwinning van het seizoen, maar pas zijn eerste van grote statuur.

Nieuws
  • Cor Vos