Einde seizoen, alle UCI-rankings op een rijtje! Individueel (drie soorten) en ploegen- en landenklassement

Er zijn nog een paar kleine koersjes, maar aan deze rankings verandert niks meer. Dit zijn de beste renners, ploegen en landen van het schitterende wielerseizoen 2021!

pogacar van aert

Top 10 UCI-ranking algemeen

Mathieu van der Poel verliest twee plekken ten opzichte van de vorige ranking omdat hij een goed resultaat uit de Ronde van Lombardije van vorig jaar had staan, maar afgelopen zaterdag niet startte - de UCI-ranking werkt net zoals de tennisranking, waarbij je punten verdedigt.

UCI-ranking eendagswedstrijden

Tadej Pogacar maakt nog even een reuzensprong op deze ranking vanwege z'n zege in de Ronde van Lombardije - daar geldt hetzelfde verhaal als voor Van der Poel bij de algemene ranking, want hij startte juist vorig jaar niet in de Koers van de Dode Bladeren.

Bauke Mollema, Danny van Poppel en Dylan van Baarle staan ook nog in de top 20, op de respectievelijk 16e, 17e en 19e positie.

UCI-ranking etappekoersen

Kijk Wout van Aert daar op de achtste plek staan shinen tussen de klimmertjes! De eerste Nederlander op de lijst is Wilco Kelderman die door zijn vijfde plaats in de Tour de France is terug te vinden op een 18e positie. Mathieu van der Poel vinden we toch ook nog terug op een 37e stek.

UCI-ranking ploegen

Wat je ook van hem vindt, Lefevere heeft volgens de ranking al jaren de beste ploeg en ook dit jaar harkten zijn mannen weer 65 overwinningen binnen. Kijk ook naar de 7e plek van Alpecin-Fenix in, tussen de World Tour-ploegen - de ploeg van de gebroeders Roodhooft ís gewoon een World Tour-ploeg in disguise. Team DSM is op een 21e positie de slechtst presterende ploeg uit de World Tour.

UCI-ranking landen

België is onbetwist wielerland nummer één, ook in de ranking van de UCI. Slovenië doet het met heel wat minder renners dan de Belgen, maar heeft de tweede plek te danken aan drie toppers (Pogacar, Roglic, Mohoric). Vermeldenswaardig: Eritrea eindigt op een keurige 23e plek.