Van der Breggen debuteert als commentator in Ronde van Drenthe: 'Vaak commentaar zonder kennis van tactiek'

Ze is inmiddels gestopt als renster, maar Anna van der Breggen zit allerminst stil. Dit weekend maakt ze haar debuut als commentator in de Ronde van Drenthe. Of ze dat vaker gaat doen kan ze nu nog niet zeggen, want ze heeft het de komende periode druk genoeg.

Van der Breggen debuteert als commentator in Ronde van Drenthe: 'Vaak commentaar zonder kennis van tactiek'

Het WK in Leuven was de laatste wegkoers van Anna van der Breggen, die zich nu richt op het ploegleiderschap bij haar ploeg SD Worx. Toch heeft ze tussen de bedrijven door tijd om, samen met Herbert Dijkstra, de Ronde van Drenthe van commentaar te voorzien.

Zelf heeft ze meer dan genoeg ervaring als renster en ze denkt dat dat goed van pas gaat komen achter de microfoon. "Soms hoor ik commentatoren die het vrouwen wielrennen niet echt kennen. Zonder kennis van de tactiek worden rensters in de koers wel eens afgerekend op hun beslissingen terwijl de commentator het plan erachter niet kent", zegt ze tegen RTV Drenthe, om daar aan toe te voegen dat ze houdt van enthousiasme en positiviteit in het commentaar.

Het kan overigens goed zijn dat dit een eenmalige actie is, want Van der Breggen is begonnen aan een Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute in Amsterdam en in december volgt alweer het eerste kenningsmakingsweekend van haar ploeg voor volgend seizoen. "Ik denk dat ik daar m'n handen vol aan ga hebben", klinkt het.

Nieuws
  • Cor Vos