doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Betsema wint in Zonhoven, eerste zeven plekken worden bezet door Nederlandse dames

Een mooi weekend voor Denise Betsema. Zaterdag won ze in Ruddervoorde en zondag was ze ook verreweg de beste in de Kuil van Zonhoven.
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61adeb9ea6ccc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61adeb9ea6ccc img{#fig-61adeb9ea6ccc img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61adeb9ea6ccc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61adeb9ea6ccc img{#fig-61adeb9ea6ccc img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61adeb9ea6ccc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61adeb9ea6ccc img{#fig-61adeb9ea6ccc img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61adeb9ea6ccc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61adeb9ea6ccc img{#fig-61adeb9ea6ccc img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Betsema
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Al vroeg in de cross werd de wedstrijd opengebroken. Vooral de pas negentienjarige Puck Pieterse liet zien goed uit de voeten te kunnen in het zand van Zonhoven. De renster van Alpecin-Fenix sloeg een gat samen met Betsema. Op een gegeven moment nam Betsema wel over en moest Pieterse de rol lossen vooraan.

Brand wist in de achtergrond even iets van de voorsprong van Betsema af te snoepen, maar de wereldkampioene kon die inspanning niet volhouden. Ze wist Pieterse weliswaar bij te benen en voorbij te gaan, maar Betsema was al met al meerdere maatjes te groot in de vierde wereldbeker van het jaar. Met haar prestatie neemt Betsema ook de leiding over in het algehele wereldbekerklassement. Voor de cross in Zonhoven stond Marianne Vos nog bovenaan, maar de renster van Team Jumbo-Visma was er zondag niet bij.

Hoewel Betsema ver boven de rest uitstak, zullen ook de nummers 2 (Brand) en 3 (Alvarado) tevreden zijn geweest met hun prestatie. Die eerste kampte met een verkoudheid de voorbije tijd, terwijl Alvarado een valse start van haar seizoen kende door gezondheidsproblemen. Niet alleen het podium werd beheerst door Nederlandse dames, want uiteindelijk finishte de eerste buitenlandse pas op plek acht.

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws