Tony Martin heeft een nieuwe missie, met speciale kledinglijn: veiligheid wielrenners vergroten

Je moet wel een beetje van fluorescerend houden... Hieronder legt Der Panzerwagen in een filmpje uit waarom hij zich wil inzetten voor meer zichtbaarheid.

tony martin

Tony Martin maakte onlangs bekend dat hij komend seizoen niet meer actief is als profwielrenner omdat hij de koers te onveilig vindt. Nu is het rijden van wedstrijden niet echt te vergelijken met toertochtjes rijden, maar toch valt ook daar nog een hoop te winnen op het gebied van veiligheid, vindt de Duitser.

Natuurlijk zouden automobilisten wat beter op moeten letten, maar wielrenners kunnen zelf ook het nodige doen en dan met name aan zichtbaarheid in het verkeer. Dat kan via lampjes, maar ook met kleding. Daarom brengt Martin samen met AGU, de kledingsponsor van Jumbo-Visma, een zogenaamde visibility-collectie op de markt.

Die collectie bestaat uit heel veel items in fluorescerende neonkleding, van beenstukken tot helm. Het ziet er misschien niet heel modieus uit, maar zichtbaar ben je wel! Hieronder zie je een filmpje waarin je de kleding ziet en Tony Martin uitlegt waarom hij het zo belangrijk vindt - en passant blikt hij ook nog terug op z'n loopbaan. Alle kleding zie je hier op een rijtje.