Tony Martin voor de klas! 'Ik kijk onwijs uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven'

Tony Martin heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De viervoudig-wereldkampioen tijdrijden staat tegenwoordig voor de klas.

Martin
  • Tony Martin Tony Martin

Hoewel Tony Martin voor 2022 nog een contract had bij Team Jumbo-Visma, besloot hij zijn fiets aan de wilgen te hangen. De Duitser vertelde dat hij zich niet meer wilde blootstellen aan de gevaren die de sport met zich meebrengt. "De zware valpartijen dit jaar hebben mij ook genoopt mezelf af te vragen of ik er nog wel klaar voor was om me opnieuw bloot te stellen aan de gevaren die aan onze sport kleven. Ik heb besloten dat ik dat niet meer wil."

Martin nam uiteindelijk afscheid met een gouden medaille op de Mixed Relay op het wereldkampioenschap in Leuven. Het was een sprookjeseinde van een loopbaan van zestien jaar. Op dat moment vertelde Martin dat hij nog niet wist waar zijn toekomst zou liggen, maar de laatste weken is er meer duidelijk geworden.

Eind oktober werd al bekend dat Martin samen met kledingsponsor Agu een kledingcollectie op de markt brengt die de veiligheid van wielrenners moet verhogen. De collectie bestaat vooral uit zichtbare fluorescerende kleding. Daar blijft het niet bij, want Martin postte maandag een Instagram-bericht waarin hij voor de klas staat.

"Première in het echte werkleven", schrijft Martin erbij. "Vandaag is mijn eerste dag op de talentencampus Bodensee in Kreuzlingen, Zwitserland. Mijn belangrijkste taak zal worden om de jonge wielrenners bij te staan, maar ook zal ik deel uitmaken van allerlei verschillende prestatieprojecten in verschillende sporten. Ik ben dankbaar dat ik deze kans krijg en ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven."