Christophe Laporte wordt Van Aerts meesterknecht: 'Het klikt goed tussen ons, tijdens de hele Tour zal ik Wout bijstaan in de sprints'

Christophe Laporte heeft in het voorjaar bewezen een geweldige aankoop te zijn geweest van Team Jumbo-Visma. Zijn selectie voor de Tour de France kwam dan ook allerminst als een verrassing.

Laporte
  • Afbeelding van Christopher Laporte Christopher Laporte
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

"Ik ben heel blij met mijn selectie", vertelt de Fransman op de website van zijn ploeg. "We gaan met een mooi team naar de Tour de France. Ik had aangegeven dat ik de Tour graag wilde rijden, maar we hebben zoveel goede renners in het team dat ik mijn plaats in de selectie echt moest verdienen."

In tegenstelling tot zijn vorige ploeg Cofidis, waar Laporte soms als knecht van start ging in de Tour de France, maar zeker de laatste jaren steeds vaker voor eigen rekening mocht rijden. Laporte begint al aan zijn achtste Tour de France, ondanks dat hij pas 29 jaar is. Bij Team Jumbo-Visma zal hij logischerwijs op een andere manier gebruikt worden dan bij Cofidis. "Ik ben zeer blij dat ik het vertrouwen gekregen heb en ik zal me nu moeten bewijzen."

"We hebben veel doelen met de ploeg", gaat Laporte iets dieper op zijn rol in. "Primoz en Jonas zal ik vooral in de eerste week kunnen bijstaan. Dan rijden we op wegen die me goed liggen. En tijdens de hele Tour de France zal ik Wout bijstaan in de sprints. Sinds het begin van het seizoen hebben we bijna al onze wedstrijden samen gereden. Het klikt goed tussen ons."

In de Tour de France hoopt Laporte een vervolg te geven aan zijn uitstekende voorjaar. "Het is zeer speciaal. Als Fransman is het belangrijk om de Tour te kunnen rijden en ik ben heel blij dat ik die kans krijg. Het is ook echt een eer geselecteerd te worden om voor zo'n grote ploeg met grote doelen de Tour te rijden."