Voormalig NBA-ster valt voor de wielersport en heeft nu een collectie bij Castelli

Een NBA-ster die gevallen is voor de fiets. Reggie Miller heeft inmiddels zelfs een eigen shirt bij kledingmerk Castelli.

Miller

Hij won goud op de Olympische Spelen in Atlanta (1996), tot 2011 was hij de speler met meest gemaakte driepunters in de NBA en hij is een van de beste spelers ooit van de Indiana Pacers. Reggie Miller heeft zijn sporen verdiend in het basketbal. Hij is nog steeds analist, maar na zijn loopbaan is de Amerikaan ook gevallen voor de wielersport.

Dan in het bijzonder voor het mountainbiken. De eerste keer dat hij in aanraking kwam met de racefiets was in 2000, maar op dat moment stond hij nog midden in zijn basketballoopbaan. Aanvankelijk was het dan ook een manier voor Miller om in vorm te blijven, maar niet veel later raakte hij verliefd op de fiets en tegenwoordig staat zijn Instagram-account vol met foto's van zichzelf on the road.

Miller doet tegenwoordig zelfs mee aan crosscountry-wedstrijden en lange uithoudingswedstrijden op de mountainbike. Hoewel hij zich voornamelijk op mountainbikewedstrijden richt, traint Miller vooral op de weg. Dat Miller niet enkel voor zichzelf aan wielrennen doet, bewijst zijn ambitie om de sport groter en toegankelijker te maken. Ook voor mensen die minder bedeeld zijn.

Samen met kledingsponsor Castelli heeft hij een shirt ontwikkeld, waarvan de opbrengsten naar de strijd tegen sociale ongelijkheid gaat. Daarnaast is Miller bezig met het opzetten van een wegploeg voor gepensioneerde NBA-spelers. Met Vernon Maxwell, Richard Hamilton en Ray Allen is al een aantal renners gevonden voor die ploeg.

Afgelopen week organiseerde Miller de Ride with Reggie-groepsrit via Zwift. Op die manier wilde hij geld inzamelen voor het HBCU-wielerprogramma. HBCU betekent historically black colleges and universities.

Hier vind je de Castelli-collectie van Reggie Miller en hier extra informatie over Miller zijn hobby.