Bernal: 'Tijd om alles op de Tour te zetten'

Egan Bernal gaat in 2022 vol voor een tweede Tourzege. Dat zegt Colombiaan tegen het Spaanse Mundo Ciclisto. "Het is tijd om terug te keren op de weg die we in 2019 gevonden hebben en waarvan we een beetje afgeweken zijn."

Egan Bernal

Drie jaar na zijn eerste Tourzege gaat Bernal dus weer een poging wagen om de grootste wedstrijd van het jaar op zijn naam te schrijven. In 2020 wilde hij zijn zege al prolongeren maar door rugproblemen speelde hij destijds geen rol van betekenis. Dit jaar meed hij de Tour en dat leverde uiteindelijk het gewenste succes op. De Giro werd gewonnen en in de Vuelta werd hij 6de, op ruime afstand van Primoz Roglic.

"Het is duidelijk dat dit jaar de hele voorbereiding in het teken zal staan van de Ronde van Frankrijk. Het is tijd om terug te keren op de weg die we in 2019 gevonden hebben en waarvan we een beetje afgeweken zijn." Over twee weken begint Bernal aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dan trekt hij met zijn ploeg INEOS Grenadiers naar Spanje om een solide basis te leggen.