Japanse Instagrammer maakt fantastische miniatuurfietsen met 3D-printer

Een miniatuurversie van je eigen fiets op de schoorsteenmantel moet toch wel de ultieme trofee zijn voor menig wielrenner? Een Japanse Instagrammer kwam op het idee om met een 3D-printer zijn eigen fiets na te maken. Hij kreeg de smaak te pakken, want sindsdien bouwde hij een hele collectie kunstwerkjes.

Japanse Instagrammer maakt fantastische miniatuurfietsen met 3D-printer

Sinds eind vorig jaar maakte @haniwaya3, zoals de naam van zijn Instagramaccount luidt, een indrukwekkend aantal miniaturen van zijn eigen baanfiets, maar ook van andere (iconische fietsen). Onder meer de Lotus Hope-baanfiets van Groot-Brittanië, de Lotus-baanfietsen uit de jaren '90, de Pinarello Bolide, de werelduurrecordfiets van Francesco Moser en een hoop fixies, baanfietsen en klassieke fietsen passeren de revue op zijn pagina.

Hieronder vind je een bloemlezing van van wat wij de mooiste exemplaren vinden.

We zijn ook onder de indruk van de onderdelen die hij maakt. Groepsets, dichte achterwielen, aerodynamische sturen en tijdritwielen (HED, Zipp en Spinergy). Allemaal op schaal en 3D-geprint. Denk je nu; dat wil ik ook! Hij maakt ze helaas alleen voor zichzelf, de fietsjes zijn niet te koop. Gelukkig maakt hij genoeg foto's van zijn creaties, zoals je hierboven kunt zien!